Drukkerij Leens droogt als eerste drukwerk met led-UV

8 feb 2017Nieuws

De provincie Groningen draagt 50.000 euro bij aan de aanschaf van een innovatieve drukpers door het grafisch bedrijf Marnedrukkers uit Leens.

De onderneming is de eerste onderneming in Noord-Nederland die werkt met een achtkleurendrukpers met een droogsysteem op basis van led-UV technologie. Hiermee komt het drukwerk 100 procent droog uit de pers. Het drukprocedé wordt hierdoor eenvoudiger en er hoeven geen oplosmiddelen uit de lucht gefilterd te worden. Ook wordt er minder papierafval gemaakt.

Met de nieuwe drukpers rekent het bedrijf nieuwe klanten aan zich te binden en er wordt verwacht dat de pers op termijn goed is voor drie tot vijf nieuwe banen. De provinciale subsidie is afkomstig uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

 

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer