Drukte op open dag Eemshaven

26 sep 2015Nieuws

De open dag in de Eemshaven heeft zaterdag een stuk meer bezoekers getrokken dan verwacht. De organisatie kwam bussen en boten te kort om alle belangstellende rond te leiden.

De open dag stond in het teken van windenergie, in het bijzonder van het windmolenpark in zee dat Gemini ten noorden van de Eemshaven bouwt. Op de open dag werd uitgelegd hoe dat gebeurt. Bezoekers zagen in de haven een aantal van de indrukwekkende ‘monopiles', de fundering van de windmolens op zee. Ook het schip de Aeolus, dat veel van het werk op zee uitvoert, was te zien.

Bijzondere attractie was verder het op een na grootste kraanschip ter wereld, de Saipem 7000. Ook het mooie weer trok veel bezoekers naar de haven, waardoor er wachtrijen van een half uur tot drie kwartier ontstonden voor bus en boot.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bijeenkomsten 2024

Bijeenkomsten 2024

Wij hebben voor 2024 data geprikt voor de Eemshaven.Info-bijeenkomsten. Alvast handig om te noteren. Uiteraard ontvangen genodigden tijdig nadere informatie. 23 mei: Flonk: thema-lunchbijeenkomst 13 juni: Delfsail ontbijtbijeenkomst 27 juni: Golfevent Eemshaven.info...

Lees meer