Duurzaam ‘bouwen’ aan de toekomst met Wagenborg Nedlift

20 jan 2020Nieuws

Nederland staat op nummer één als het gaat om stikstofuitstoot in Europa. Dat er echt iets moet gebeuren om een ‘duurzame toekomst’ veilig te stellen is wel duidelijk. Wagenborg Nedlift denkt hierin graag mee met de maatschappij en haar klanten en biedt daarom verschillende (toren)kranen aan die elektrisch inzetbaar zijn. Duurzaam ‘bouwen’ aan de toekomst met Wagenborg Nedlift!

Mobiele torenkranen van Wagenborg Nedlift ook elektrisch in te zetten

Wagenborg Nedlift zoekt proactief naar oplossingen om de uitstoot door (bouw)projecten te verminderen en daarmee eveneens haar eigen CO2 footprint als bedrijf te verminderen. Wagenborg Nedlift beschikt over een zeer modern wagenpark. Diverse kranen zijn voorzien van de nieuwste en schoonste dieselmotoren. Daarnaast beschikt Wagenborg Nedlift over een aantal Liebherr mobiele torenkranen waarvan de bovenmotor elektrisch is in te zetten (op krachtstroom). Hiermee is het mogelijk om, nadat de kraan op locatie is afgestempeld en opgebouwd, de kraan volledig elektrisch in te zetten. Hiermee wordt de CO2 uitstoot van de hijswerkzaamheden aanzienlijk verminderd. De onderwagens van deze kranen beschikken over motoren met ad blue diesel techniek, om ook de uitstoot tijdens het aan- en afvoeren van de kranen zo veel mogelijk te beperken.

Op naar de toekomst

Natuurlijk zijn we er als land nog lang niet als het gaat om de weg naar een duurzame toekomst. Toch werkt Wagenborg Nedlift er als bedrijf hard aan om ook haar steentje bij te dragen. Naast elektrisch in te zetten mobiele torenkranen beschikt Wagenborg Nedlift bijvoorbeeld over elektrische compactkranen, ideaal voor het uitvoeren van werkzaamheden op krappe locaties of zelfs binnen. Daarnaast is onlangs de bestelling geplaatst voor nog een nieuwe elektrische compactkraan, vier elektrische heftrucks en drie zware autolaadkranen met elektrisch bedienbare kranen (waarvan het onderstel is voorzien van een schone euro 6 motor).

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u de uitstoot door uw (bouw)project ook beperken door te kiezen voor elektrisch in te zetten mobiele torenkranen/materieel van Wagenborg Nedlift voor uw werkzaamheden? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u en uw project kunnen betekenen.

Wagenborg Nedlift: dé ideale partner voor de (bouw)projecten van nu én van de toekomst.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer