EB G videoserie ‘Met Kop en Schouders’ op RTV Noord

9 mei 2018Nieuws

Trotse ondernemers uit Noord – Groningen vertellen hun eigen verhaal

Economic Board Groningen (EBG) is een serie gestart om succesvolle bedrijven uit Noord – Groningen in beeld te brengen en aan een groter publiek te laten zien . In de eerste video die deze week op RTV Noord wordt uitgezonden vertelt Kokkie Kroon over haar bedrijf Lamberink Reuzenradbouw uit Overschild. Elke maand wordt er een nieuwe video uitgezonden met steeds een andere ondernemer uit de regio aan het woord.

In ‘Met Kop en Schouders’ komen bedrijven uit verschillende branches in beeld. “ Ze hebben een aantal zaken met elkaar gemeen”, vertelt Marco Smit, bestuurslid Economic Board Groningen. “Ze zijn ambitieus, succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in Noord – Groningen. En wij als EBG zijn trots op al deze prachtige bedrijven die gezien mogen worden. Ze zijn een inspiratie voor bestaande en startende ondernemers, maar ook voor scholieren uit Noord-Groningen die zich afvragen of het wel kan, ondernemen op de plek waar ze wonen. Na het zien van de video’ s is het antwoord daarop helder : een volmondig ‘ja .”

In de korte video's vertellen de ondernemers hun eigen verhaal. Over hun drijfveren, keuzes, de kansen die ze hebben aangegrepen en over hun ambities. Elke avond wordt een video uitgezonden op RTV Noord en na een maand komt steeds weer een nieuwe ondernemer aan bod. De video’s kunnen worden teruggekeken op de website van EBG .

Aflevering 1: Reuzenradbouw Lamberink

In de eerste video vertelt Kokkie Kroon over haar bedrijf Lamberink Reuzenradbouw uit Overschild. Ze begonnen ruim 30 jaar geleden, toen de familie Lamberink-Kroon nog een rondreizende kermisfamilie was. In 2014 werd met de gehele familie de knoop door gehakt om de uitdaging aan te gaan om zelf reuzenraden te gaan bouwen. De reuzenraden van Lamberink zijn niet alleen een begrip geworden in de kermiswereld, maar ook ver daarbuiten. Inmiddels is Lamberink uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de fabricage, revisie en verhuur van reuzenraden.

In de volgende video’s komen de bedrijven Hovécon uit Farmsum en Hulst Innovation uit Westeremden aan bod.

Aanmelden voor ‘Met Kop en Schouders’

Via de website van EBG kun je ondernemers voordragen voor de video-serie ‘Met kop en schouders’  Ondernemers kunnen zichzelf uiteraard ook aanmelden. Een selectiecommissie bepaalt welke bedrijven in aanmerking komen . Deelname is kosteloos en bovendien ontvangt het bedrijf dat is gefilmd de video voor eigen gebruik. Kijk voor meer info op www.economicboardgroningen.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer