Economic Board Groningen-film (360 graden en VR) ‘Mooi’ toert door de provincie Groningen

24 sep 2020Nieuws

In theater Kielzog in Hoogezand is woensdag de 360 graden VR-film ‘Mooi’ in première gegaan. Economic Board Groningen (EBG), de maker, gaat nu op tournee met deze film over de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen.

Mooi toont de industrie, de windparken, de karakteristieke dorpen en het landschap van Noord- en Midden-Groningen.

De film brengt bedrijven en ondernemers in beeld die werken aan duurzame en innovatieve oplossingen

Ook laat de film zien hoe een jonge generatie Groningers al vroeg kennis maakt met ondernemerschap, techniek en digitale geletterdheid.

De rol van EBG, opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren, is als rode draad verwerkt in de film.

 

VR en 360 graden

Kijkers kunnen met een VR-bril (virtual reality) diepte zien in een virtuele omgeving; zij kijken in 3D. En omdat de film in 360 graden is gemaakt, kan de kijker boven, onder en om zich heen kijken.

De film, die 9,5 minuten duurt, toert de komende weken door de provincie. Daarbij wordt achtereenvolgens Winsum, Loppersum, Delfzijl, Winschoten, Appingedam en (nogmaals) Hoogezand aangedaan.

De film is ook – met VR-bril – te zien op het YouTube-kanaal van EBG.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer