Economic Board Groningen-film (360 graden en VR) ‘Mooi’ toert door de provincie Groningen

24 sep 2020Nieuws

In theater Kielzog in Hoogezand is woensdag de 360 graden VR-film ‘Mooi’ in première gegaan. Economic Board Groningen (EBG), de maker, gaat nu op tournee met deze film over de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen.

Mooi toont de industrie, de windparken, de karakteristieke dorpen en het landschap van Noord- en Midden-Groningen.

De film brengt bedrijven en ondernemers in beeld die werken aan duurzame en innovatieve oplossingen

Ook laat de film zien hoe een jonge generatie Groningers al vroeg kennis maakt met ondernemerschap, techniek en digitale geletterdheid.

De rol van EBG, opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren, is als rode draad verwerkt in de film.

 

VR en 360 graden

Kijkers kunnen met een VR-bril (virtual reality) diepte zien in een virtuele omgeving; zij kijken in 3D. En omdat de film in 360 graden is gemaakt, kan de kijker boven, onder en om zich heen kijken.

De film, die 9,5 minuten duurt, toert de komende weken door de provincie. Daarbij wordt achtereenvolgens Winsum, Loppersum, Delfzijl, Winschoten, Appingedam en (nogmaals) Hoogezand aangedaan.

De film is ook – met VR-bril – te zien op het YouTube-kanaal van EBG.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer