Economic Board Groningen lanceert nieuw fonds met 40 miljoen euro

14 jun 2016Nieuws

De Economic Board Groningen (EBG) lanceert woensdag een nieuw fonds: het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds).
Dit fonds biedt leningen, garanties en participaties voor bedrijven in Noord-Groningen of voor ondernemers die zich daar willen vestigen.

 

Tijdens de Eemsdelta Expo, die vandaag, 15 juni, van start gaat, lichtte Marco Smit e.e.a toe.

Het fonds bevat ruim 40 miljoen euro en is bedoeld om ondernemers te ondersteunen met geld om nieuwe projecten te starten, te innoveren en te groeien. Dat moet de werkgelegenheid ten goede komen.

Fonds bedoeld als aanjager
Volgens EBG-directeur Marco Smit fungeert het fonds als aanjager. 'Waar anderen twijfelen, geeft het fonds het duwtje dat nodig is om de deal rond te maken. Het GROEIfonds is nooit de enige investeerder, maar werkt samen met andere financiers zoals banken, Kredietunies en Ondernemersimpuls Noord-Groningen.

Het fonds zal vaak de eerste zijn die het vertrouwen geeft waardoor andere geldverstrekkers meedoen.'

Het fonds kent drie financieringsvormen: voor starters, het mkb en voor grote investeringen. Het GROEIfonds is actief in de negen gemeenten in Noord-Groningen: Loppersum, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren, Appingedam en De Marne.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer