Economic Board Groningen lanceert nieuw fonds met 40 miljoen euro

14 jun 2016Nieuws

De Economic Board Groningen (EBG) lanceert woensdag een nieuw fonds: het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds).
Dit fonds biedt leningen, garanties en participaties voor bedrijven in Noord-Groningen of voor ondernemers die zich daar willen vestigen.

 

Tijdens de Eemsdelta Expo, die vandaag, 15 juni, van start gaat, lichtte Marco Smit e.e.a toe.

Het fonds bevat ruim 40 miljoen euro en is bedoeld om ondernemers te ondersteunen met geld om nieuwe projecten te starten, te innoveren en te groeien. Dat moet de werkgelegenheid ten goede komen.

Fonds bedoeld als aanjager
Volgens EBG-directeur Marco Smit fungeert het fonds als aanjager. 'Waar anderen twijfelen, geeft het fonds het duwtje dat nodig is om de deal rond te maken. Het GROEIfonds is nooit de enige investeerder, maar werkt samen met andere financiers zoals banken, Kredietunies en Ondernemersimpuls Noord-Groningen.

Het fonds zal vaak de eerste zijn die het vertrouwen geeft waardoor andere geldverstrekkers meedoen.'

Het fonds kent drie financieringsvormen: voor starters, het mkb en voor grote investeringen. Het GROEIfonds is actief in de negen gemeenten in Noord-Groningen: Loppersum, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren, Appingedam en De Marne.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer