Economic Board Groningen stelt in 2017 half miljoen beschikbaar voor innovatie

1 mei 2017Nieuws

Ondernemers in Noord-Groningen kunnen € 50.000 krijgen voor vernieuwing

De Economic Board Groningen (EBG) trekt dit jaar € 500.000 uit om ondernemers in Noord-Groningen te helpen innoveren. Zij kunnen de helft van hun kosten vergoed krijgen voor bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, testen en productvernieuwing. EBG draagt maximaal € 50.000 per bedrijf bij. Als de ondernemer gebruik maakt van een erkende proeftuinfaciliteit zoals bouwinnovatiecentrum BuildinG, biobased testomgeving ZAP of energietransitiecentrum EnTranCe, kan er nog eens € 25.000 bij komen. De EBG InnovatieregelinG gaat open op 1 mei.

Minder risico’s voor ondernemers

De regeling is in het leven geroepen omdat het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen risico’s en onzekerheden met zich meebrengt. Daardoor blijven goede plannen soms op de plank liggen. Economic Board Groningen neemt met de laagdrempelige EBG InnovatieregelinG financiële belemmeringen weg voor bedrijven die willen innoveren. Dit moet bijdragen aan een sterkere economie en duurzame groei in de regio.

Negen gemeenten

De regeling geldt voor mkb-bedrijven die gevestigd zijn in de negen Noord-Groningse gemeenten of kunnen aantonen dat ze daar economische impact hebben: Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Winsum, Slochteren, Ten Boer, De Marne en Loppersum. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit.

De kracht van de regeling zit hem volgens Peter Arnold Jellema, bestuurslid EBG, vooral in de snelheid, eenvoud en laagdrempeligheid. “Innovatie is voor alle ondernemingen van klein tot groot van levensbelang. EBG introduceert daarom een laagdrempelige regeling, om het voor ondernemers makkelijk te maken om hun innovatieve ideeën verder te brengen. Geen ingewikkelde procedures of vereisten, maar gewoon een steun in de rug om je idee verder te brengen. Als de ondernemer er zelf in gelooft, verdubbelt EBG de eigen investering vanuit de InnovatieregelinG.”

De regeling loopt tot 31 december of zolang er budget is. Ondernemers kunnen hun aanvraag indienen door middel van een account via het digitale loket van SNN.

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-innovatieregeling.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer