Economic Board Groningen stelt in 2017 half miljoen beschikbaar voor innovatie

1 mei 2017Nieuws

Ondernemers in Noord-Groningen kunnen € 50.000 krijgen voor vernieuwing

De Economic Board Groningen (EBG) trekt dit jaar € 500.000 uit om ondernemers in Noord-Groningen te helpen innoveren. Zij kunnen de helft van hun kosten vergoed krijgen voor bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, testen en productvernieuwing. EBG draagt maximaal € 50.000 per bedrijf bij. Als de ondernemer gebruik maakt van een erkende proeftuinfaciliteit zoals bouwinnovatiecentrum BuildinG, biobased testomgeving ZAP of energietransitiecentrum EnTranCe, kan er nog eens € 25.000 bij komen. De EBG InnovatieregelinG gaat open op 1 mei.

Minder risico’s voor ondernemers

De regeling is in het leven geroepen omdat het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen risico’s en onzekerheden met zich meebrengt. Daardoor blijven goede plannen soms op de plank liggen. Economic Board Groningen neemt met de laagdrempelige EBG InnovatieregelinG financiële belemmeringen weg voor bedrijven die willen innoveren. Dit moet bijdragen aan een sterkere economie en duurzame groei in de regio.

Negen gemeenten

De regeling geldt voor mkb-bedrijven die gevestigd zijn in de negen Noord-Groningse gemeenten of kunnen aantonen dat ze daar economische impact hebben: Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Winsum, Slochteren, Ten Boer, De Marne en Loppersum. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit.

De kracht van de regeling zit hem volgens Peter Arnold Jellema, bestuurslid EBG, vooral in de snelheid, eenvoud en laagdrempeligheid. “Innovatie is voor alle ondernemingen van klein tot groot van levensbelang. EBG introduceert daarom een laagdrempelige regeling, om het voor ondernemers makkelijk te maken om hun innovatieve ideeën verder te brengen. Geen ingewikkelde procedures of vereisten, maar gewoon een steun in de rug om je idee verder te brengen. Als de ondernemer er zelf in gelooft, verdubbelt EBG de eigen investering vanuit de InnovatieregelinG.”

De regeling loopt tot 31 december of zolang er budget is. Ondernemers kunnen hun aanvraag indienen door middel van een account via het digitale loket van SNN.

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-innovatieregeling.

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer