Economic Board Groningen stelt opnieuw 5 ton beschikbaar voor innovatieve ideeën

11 dec 2017Nieuws

De Economic Board Groningen stelt opnieuw €500.000 beschikbaar voor innovatie in Noord-Groningen. Voor innovatieve plannen en ideeën was vanuit de EBG InnovatieregelinG al een miljoen euro beschikbaar. Vanwege het grote succes wordt nogmaals 5 ton beschikbaar gesteld.
Al kort na de introductie in mei van dit jaar, bleek dat er veel interesse was voor de InnovatieregelinG. EBG stelde daarom in september nogmaals een half miljoen euro beschikbaar voor vernieuwende bedrijven. De belangstelling voor de regeling was zo groot dat EBG nu nogmaals 5 ton beschikbaar stelt.
 
Veelbelovende plannen
Inmiddels is voor een bedrag van 1,2 miljoen euro aanvragen ingediend. Van de 30 aanvragen zijn er ondertussen al 12 toegekend. Daarmee is circa €600.000 van het beschikbare toegekend. Bij de overige ingediende plannen zitten veelbelovende, innovatieve ideeën. EBG vindt het belangrijk dat ook die bedrijven de mogelijkheid krijgen hun plannen verder te ontwikkelen.

Drempel verlagen
Het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen is vaak kostbaar en risicovol. Met de InnovatieregelinG wil EBG de drempel verlagen voor bedrijven in de negen Noord-Groningse gemeenten die willen investeren in vernieuwing. Dat is goed voor die bedrijven en daarmee ook voor de economie van Groningen.

Geen ingewikkelde procedures
Recent bleek uit onderzoek dat veel regelingen die innovatie en vernieuwing stimuleren te ingewikkeld zijn. Verantwoordelijk EBG-bestuurslid Peter Arnold Jellema wijst erop dat EBG het voor ondernemers gemakkelijk heeft willen maken. “En het is gebleken dat dit werkt. Van de problemen in de regio een kans maken, daar zijn de ondernemers hier goed in. Veel vernieuwing en innovatie heeft hiermee te maken. Noord-Groningen is een regio met een grote innoveerkracht en daar sluiten we vanuit EBG graag bij aan.”

Wat is de InnovatieregelinG?
Ondernemers in negen Noord-Groningse gemeenten kunnen via de InnovatieregelinG de helft van de kosten voor haalbaarheidsstudies, en/of ontwikkeling van een nieuw product, dienst of procedé vergoed krijgen, tot maximaal €50.000. Maakt de ondernemer ook gebruik van een erkende proeftuin of testcentrum zoals bouwinnovatiecentrum BuildinG, biobased testomgeving ZAP of energietransitiecentrum EnTranCe, dan is een extra bijdrage van maximaal €25.000 mogelijk.
 
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de aanvragen.
Meer informatie is te vinden op www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-innovatieregeling 

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer