Economic Board Groningen stelt opnieuw 5 ton beschikbaar voor innovatieve ideeën

11 dec 2017Nieuws

De Economic Board Groningen stelt opnieuw €500.000 beschikbaar voor innovatie in Noord-Groningen. Voor innovatieve plannen en ideeën was vanuit de EBG InnovatieregelinG al een miljoen euro beschikbaar. Vanwege het grote succes wordt nogmaals 5 ton beschikbaar gesteld.
Al kort na de introductie in mei van dit jaar, bleek dat er veel interesse was voor de InnovatieregelinG. EBG stelde daarom in september nogmaals een half miljoen euro beschikbaar voor vernieuwende bedrijven. De belangstelling voor de regeling was zo groot dat EBG nu nogmaals 5 ton beschikbaar stelt.
 
Veelbelovende plannen
Inmiddels is voor een bedrag van 1,2 miljoen euro aanvragen ingediend. Van de 30 aanvragen zijn er ondertussen al 12 toegekend. Daarmee is circa €600.000 van het beschikbare toegekend. Bij de overige ingediende plannen zitten veelbelovende, innovatieve ideeën. EBG vindt het belangrijk dat ook die bedrijven de mogelijkheid krijgen hun plannen verder te ontwikkelen.

Drempel verlagen
Het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen is vaak kostbaar en risicovol. Met de InnovatieregelinG wil EBG de drempel verlagen voor bedrijven in de negen Noord-Groningse gemeenten die willen investeren in vernieuwing. Dat is goed voor die bedrijven en daarmee ook voor de economie van Groningen.

Geen ingewikkelde procedures
Recent bleek uit onderzoek dat veel regelingen die innovatie en vernieuwing stimuleren te ingewikkeld zijn. Verantwoordelijk EBG-bestuurslid Peter Arnold Jellema wijst erop dat EBG het voor ondernemers gemakkelijk heeft willen maken. “En het is gebleken dat dit werkt. Van de problemen in de regio een kans maken, daar zijn de ondernemers hier goed in. Veel vernieuwing en innovatie heeft hiermee te maken. Noord-Groningen is een regio met een grote innoveerkracht en daar sluiten we vanuit EBG graag bij aan.”

Wat is de InnovatieregelinG?
Ondernemers in negen Noord-Groningse gemeenten kunnen via de InnovatieregelinG de helft van de kosten voor haalbaarheidsstudies, en/of ontwikkeling van een nieuw product, dienst of procedé vergoed krijgen, tot maximaal €50.000. Maakt de ondernemer ook gebruik van een erkende proeftuin of testcentrum zoals bouwinnovatiecentrum BuildinG, biobased testomgeving ZAP of energietransitiecentrum EnTranCe, dan is een extra bijdrage van maximaal €25.000 mogelijk.
 
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de aanvragen.
Meer informatie is te vinden op www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-innovatieregeling 

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer