Nationaal Coördinator lanceert website over leefbaarheidsprogramma’s aardbevingsgebied

7 feb 2017Nieuws

Op donderdag 9 februari lanceert Nationaal Coördinator Groningen (NCG) officieel de website www.kansrijkgroningen.nl. De nieuwe website biedt informatie over de verschillende leefbaarheidsprogramma’s in Groningen en subsidiemogelijkheden voor bewoners om de leefbaarheid in hun eigen dorp of straat te verbeteren.

De lancering van de website wordt gevierd met het hijsen van een Kansrijk Groningen vlag bij de Juffertoren in Schildwolde. Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders en Libau, de adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe, overhandigen aansluitend een cheque van 19.000 euro aan Stichting Juffertoren Schildwolde.

De stichting ontvangt deze bijdrage vanuit het Kansrijk Groningen programma Herstructurering Cultureel Erfgoed. Met het geld wordt de Juffertoren toegankelijk gemaakt voor het publiek. Ook wordt de eerste zolder ingericht als museum over de geschiedenis van de toren.

Kansrijk Groningen
Onder de noemer Kansrijk Groningen werken verschillende overheden en organisaties in allerlei programma’s aan de leefbaarheid in Groningen. Dit zijn bijvoorbeeld programma’s waar bewoners met goede ideeën terecht kunnen voor financiële ondersteuning. Maar ook gemeentelijke leefbaarheidsprojecten en regionale programma’s voor thema’s waar meer belangen mee gemoeid zijn, bijvoorbeeld snel internet, duurzame energie of herbestemming van cultureel erfgoed.

De coördinatie van Kansrijk Groningen ligt bij de Nationaal Coördinator Groningen. De programma’s worden gefinancierd door NAM.

Bron: GIC.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer