Delfzijl bij top economische groeigemeenten

25 apr 2017Nieuws

De economie van de regio Delfzijl is in 2016 met liefst 2,9 procent gegroeid. Daarmee staat de regio, waar De Eemshaven ook onder valt, in de top van Nederland. Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van alle economische regio’s in Nederland was de groei het sterkst in Zaanstad (3,3 procent). De regio Delfzijl komt samen met Haarlem op een gedeelde derde plaats, onder Groot Amsterdam (3,0 procent).

Ook Oost-Groningen maakte in 2016 een behoorlijk economische opleving mee. De groei bedroeg er volgens het CBS 1,7 procent.

Het derde economische gebied in Groningen, waar onder meer de stad, het Westerkwartier en een groot deel van Noord-Groningen onder vallen, zag overigens als enige Nederlandse regio de economie krimpen, met 2,5 procent.

 

Bron: GIC.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer