Economie Eemsdelta in de lift

11 mei 2017Nieuws

De economie in de regio Eemsdelta is in 2016 stevig gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De economie zit weer in de lift. Dat geldt helemaal voor de Eemsdelta. Het CBS meldt in haar persbericht dat de Nederlandse economie in 2016 met 2,2% is gegroeid. De economie in de regio Delfzijl overtrof deze groei. Voor het zogenaamde COROP-gebied Delfzijl (gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum) betrof het een groei van 2,9%. Deze groei is vooral veroorzaakt door toename van de industriële bedrijvigheid.  

Harrie Hoek, hoofd van bureau Eemsdelta\EZ is ervan overtuigd dat dat ook voor de economie in de gemeente Eemsmond geldt: “Als het COROP-gebied ook de gemeente Eemsmond had omvat, dan hadden we waarschijnlijk helemaal aan de top gestaan! Want ook in de Eemshaven is er volop nieuwe bedrijvigheid”.

De economie in de provincie als geheel kromp in 2016 met 1,7%, maar dat wordt vooral veroorzaakt door de verminderde gaswinning. Laten we deze buiten beschouwing dan groeide de economie ook provinciebreed met 2,2%.

 

Bron: Eemsdelta.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer