Economie Eemsdelta in de lift

11 mei 2017Nieuws

De economie in de regio Eemsdelta is in 2016 stevig gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De economie zit weer in de lift. Dat geldt helemaal voor de Eemsdelta. Het CBS meldt in haar persbericht dat de Nederlandse economie in 2016 met 2,2% is gegroeid. De economie in de regio Delfzijl overtrof deze groei. Voor het zogenaamde COROP-gebied Delfzijl (gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum) betrof het een groei van 2,9%. Deze groei is vooral veroorzaakt door toename van de industriële bedrijvigheid.  

Harrie Hoek, hoofd van bureau Eemsdelta\EZ is ervan overtuigd dat dat ook voor de economie in de gemeente Eemsmond geldt: “Als het COROP-gebied ook de gemeente Eemsmond had omvat, dan hadden we waarschijnlijk helemaal aan de top gestaan! Want ook in de Eemshaven is er volop nieuwe bedrijvigheid”.

De economie in de provincie als geheel kromp in 2016 met 1,7%, maar dat wordt vooral veroorzaakt door de verminderde gaswinning. Laten we deze buiten beschouwing dan groeide de economie ook provinciebreed met 2,2%.

 

Bron: Eemsdelta.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer