EDC bouwt groot bedrijfsverzamelgebouw in Eemshaven

10 dec 2021Nieuws

In de Eemshaven verrijst volgend jaar een groot bedrijfsverzamelgebouw. Eemshaven Distribution Center heeft hiervoor een kavel van ruim 12 hectare (ca. 24 voetbalvelden) vlakbij de Emmahaven afgenomen. Onlangs hebben Groningen Seaports N.V. en Eemshaven Distribution Center B.V. de transactie van dit perceel, dat direct in het havengebied is gelegen, afgerond.

Eemshaven Distribution Center B.V. (=EDC) is een dochtermaatschappij van “Necron Group AG” dat gevestigd is in Zug, Zwitserland. Necron Group is een vastgoed ontwikkelings- en beleggingsmaatschappij. Het Zwitserse bedrijf focust zich op de ontwikkeling en implementatie van industriële en logistieke vastgoedprojecten in o.a. Nederland, Duitsland en Zwitserland. Necron verzekert zich van investeringswaardige huurders en kijkt met name naar locaties met een strategisch belang voor de bouw van industriële gebouwen. De keuze voor een verzamelgebouw in de Eemshaven past dan ook uitstekend bij die filosofie.

Sterke ontwikkeling

CEO Gerard van Liempt van EDC is enthousiast over deze acquisitie: “We zijn verheugd een bijdrage te mogen gaan leveren aan de sterke ontwikkeling van de Eemshaven. De Eemshaven heeft een unieke positie in de verbindingen met Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland. Zeker nu de Eemshaven zich als ‘energy hub’ verder ontwikkelt op het gebied van hernieuwbare en duurzame energie ziet EDC hier goede mogelijkheden voor opslag en kleine kantoren voor de lokale dienstverleners en havenbedrijven.”

Met de komst van EDC naar de Eemshaven gaat voor Groningen Seaports een lang gekoesterde wens in vervulling. CEO Cas König: “Een hele mooie aanwinst voor onze haven. Natuurlijk wilden we altijd al graag een groot logistiek bedrijfsverzamelgebouw in de Eemshaven. Maar dat valt of staat met voldoende handel. Dat EDC om strategische redenen voor de Eemshaven kiest, bewijst dat die handel in combinatie met de vraag naar grootschalige bedrijfsruimte er nu is. Dat is een mooie constatering.”

Gebouw van 60.000 m²

EDC is van plan om op het perceel in de Eemshaven een duurzaam logistiek bedrijfsverzamelgebouw van circa 60.000 m² te bouwen. Het gebouw kan daarbij opgedeeld worden in units van verschillende groottes. Inmiddels hebben de eerste huurders met reeds vergaande interesse zich gemeld en EDC verwacht dat het bedrijfsverzamelgebouw een significante bijdrage zal gaan leveren aan de werkgelegenheid in de regio. De bouw zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 starten en EDC houdt rekening met een bouwtijd van ongeveer 18 maanden.

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer