Eemdeltakringen februari 2016: de headlines

7 feb 2016Nieuws

Zonnestroom voor de Eemsdelta

Het nieuwe jaar is voor Groningen Seaports uitstekend begonnen.

De overslagcijfers over 2015 waren prima en ook maakte het havenbedrijf bekend dat een groot zonnepark in Delfzijl wordt gebouwd. Bijzonder eraan is dat de zonnepanelen niet op het zuiden, maar oosten en westen staan gericht. Dit levert twintig procent meer energie op.

 

‘Heldere procedures en afspraken zijn noodzakelijk’

Het herstellen en aardbevingsbestendig maken van gebouwen in Groningen biedt het gebied kansen voor de toekomst.

Dit stelt Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. Hij was onlangs te gast bij een bijeenkomst van SBE in Delfzijl. De belangenorganisatie wil meer aandacht voor veiligheid in relatie tot bedrijven, en zegt ‘heldere procedures en afspraken’ over vergoeding van kosten en schade te verlangen.

In Eemsdelta Kringen februari vindt u een verslag van deze bijeenkomst.

 

 

Van basishaven naar servicehaven

Vanuit de Eemshaven zijn al een flink aantal offshore windparken gebouwd, wat in en om de haven de nodige bedrijvigheid oplevert.

Het zijn echter eindige projecten, dus streeft Groningen Seaports ernaar de Eemshaven te doorontwikkelen tot servicehaven. Een begrijpelijk voornemen, want onderhoudscontracten bestrijken over het algemeen een periode van vijftien jaar. De komst van een heliport is een essentiële voorwaarde om deze plannen gedaan te krijgen.

In de februari-editie van Eemsdelta Kringen vertelt Sjoerd Peters van Groningen Seaports hier meer over.  (Foto: Danny Cornelissen)

 

 

 

‘De groei is nog niet ten einde’

Hij is net terug uit het Franse Brest, waar een schip van Rederij Wagenborg met motorproblemen voor de wal lag.

Drie dagen sleutelen in een warme machinekamer, de handen gedrenkt in olie. Engine2Repair-directeur Johannes Zwerwer geniet van zo’n klus. Er was geen monteur meer beschikbaar, dus stapte hij zelf in de auto richting de Franse havenplaats. Als eigenaar van inmiddels drie bedrijven realiseert hij zich wel dat

hij dit soort reparaties – noodgedwongen – aan zijn monteurs moet overlaten. In de februari-editie van Eemsdelta Kringen een portret van Zwerwer en zijn bedrijf.  (Foto: Jan Zeeman)

 

 

Nog geen abonnement? Klikt u hier!

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer