Eemdeltakringen februari 2016: de headlines

7 feb 2016Nieuws

Zonnestroom voor de Eemsdelta

Het nieuwe jaar is voor Groningen Seaports uitstekend begonnen.

De overslagcijfers over 2015 waren prima en ook maakte het havenbedrijf bekend dat een groot zonnepark in Delfzijl wordt gebouwd. Bijzonder eraan is dat de zonnepanelen niet op het zuiden, maar oosten en westen staan gericht. Dit levert twintig procent meer energie op.

 

‘Heldere procedures en afspraken zijn noodzakelijk’

Het herstellen en aardbevingsbestendig maken van gebouwen in Groningen biedt het gebied kansen voor de toekomst.

Dit stelt Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. Hij was onlangs te gast bij een bijeenkomst van SBE in Delfzijl. De belangenorganisatie wil meer aandacht voor veiligheid in relatie tot bedrijven, en zegt ‘heldere procedures en afspraken’ over vergoeding van kosten en schade te verlangen.

In Eemsdelta Kringen februari vindt u een verslag van deze bijeenkomst.

 

 

Van basishaven naar servicehaven

Vanuit de Eemshaven zijn al een flink aantal offshore windparken gebouwd, wat in en om de haven de nodige bedrijvigheid oplevert.

Het zijn echter eindige projecten, dus streeft Groningen Seaports ernaar de Eemshaven te doorontwikkelen tot servicehaven. Een begrijpelijk voornemen, want onderhoudscontracten bestrijken over het algemeen een periode van vijftien jaar. De komst van een heliport is een essentiële voorwaarde om deze plannen gedaan te krijgen.

In de februari-editie van Eemsdelta Kringen vertelt Sjoerd Peters van Groningen Seaports hier meer over.  (Foto: Danny Cornelissen)

 

 

 

‘De groei is nog niet ten einde’

Hij is net terug uit het Franse Brest, waar een schip van Rederij Wagenborg met motorproblemen voor de wal lag.

Drie dagen sleutelen in een warme machinekamer, de handen gedrenkt in olie. Engine2Repair-directeur Johannes Zwerwer geniet van zo’n klus. Er was geen monteur meer beschikbaar, dus stapte hij zelf in de auto richting de Franse havenplaats. Als eigenaar van inmiddels drie bedrijven realiseert hij zich wel dat

hij dit soort reparaties – noodgedwongen – aan zijn monteurs moet overlaten. In de februari-editie van Eemsdelta Kringen een portret van Zwerwer en zijn bedrijf.  (Foto: Jan Zeeman)

 

 

Nog geen abonnement? Klikt u hier!

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer