Eemsdeltakringen april 2016: de headlines

17 apr 2016Nieuws

Hij is verschenen: de nieuwste versie van Eemsdeltakringen. Leest u hier de headlines.

Rondetafeldiscussie arbeidsmarkt

De komende jaren zal het aantal technische vacatures op mbo-niveau in de Eemsdeltaregio spectaculair toenemen. Hoe valt nu al op deze ontwikkeling voor te sorteren en wat kan worden gedaan om tijdig voldoende vakbekwame mensen paraat te hebben? Over deze vragen – en meer – discussiëren Meindert Joostens (gemeente Delfzijl), Wim van de Pol (ROC Noorderpoort) en Harm Post (Groningen Seaports). “Getalsmatig zullen we het ook moeten hebben van om- en bijscholing van werkenden. Dat is misschien wel de belangrijkste opgave voor deze regio.” In Eemsdelta Kringen april vindt u een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst. ! (Foto: Koos Boertjens)

‘Onderhoud is een kennisproduct’

De jubilerende Machinefabriek Börger uit Hoogezand zet de komende jaren in op nieuwe ontwikkelingen als predictief onderhoud, ‘mechatronica’ en computer aided manufacturing. Hiermee denkt het aan het Winschoterdiep gevestigde bedrijf ook de komende jaren succesvol te zijn. “De werktuigbouwkundige van vandaag de dag moet meer digitaal onderlegd worden”, aldus vestigingsmanager Henk Noordhuis in het komende nummer van Eemsdelta Kringen.

 

 

De kracht van het ondernemen als uitgangspunt

Volgende maand gaat het investeringsfonds van de Economic Board Groningen officieel van start. Voor die tijd kon het Noord-Groningse bedrijfsleven al geld lenen via zogenaamde ‘voorloperregelingen’. De bijna honderd miljoen euro die de Economic Board in kas heeft wordt niet weggegeven, maar uitgeleend. Daarnaast heeft zij nog een aantal andere punten op de agenda staan. In Eemsdelta Kringen vertelt directeur Marco Smit hier meer over.  (Foto: Danny Cornelissen)

‘We hebben het gehaald’

Ze groeide op tussen de speciale kranen en hoogwerkers. Als peuter zat ze naast haar vader in de vrachtwagen en vergezelde hem op weg naar hijsklussen. Vijftien jaar geleden trok ze in de zaak en in november 2013 werd Diana van Leeuwen-Pertien (33) directeur/eigenaar van Pertien Hoogwerker en Kraanverhuurbedrijf BV in Slochteren. Een familiebedrijf dat inmiddels 38 jaar bestaat. Ze runt het samen met man Remco met op de achtergrond natuurlijk vader en oprichter Freddy Pertien (66) als haar belangrijkste adviseur, steun en toeverlaat. In Eemsdelta Kringen april vindt u een portret van dit familiebedrijf.
 

 

Geen abonnee? Neem dan nu een abonnement.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer