Eemsdeltakringen juni 2016: de headlines

13 jun 2016Nieuws

‘Wij willen een goed gastheer zijn’

Precies een jaar geleden maakte Patrick Brouns de overstap van werkgeversorganisatie SBE naar de provincie Groningen. Als gedeputeerde heeft hij onder meer ondernemerschap en innovatie in zijn portefeuille. In Eemsdelta Kringen maakt Brouns de voorlopige balans op en stipt hij aan welke hobbels nog moeten worden genomen. “Subsidiegeld verdien je in no-time terug.”

 

Lustrumeditie Eemsdelta Expo

Op woensdag 15 en donderdag 16 juni vindt in Appingedam de vijfde editie van vakbeurs Eemsdelta Expo plaats. Zowel Groningen Seaports als bureau EemsdeltaEZ benadrukken het belang van het event. “Wij nodigen ook bedrijven van buiten de regio uit om te kijken welke mogelijkheden de Eemsdelta biedt.” Eemsdelta Kringen blikt uitgebreid vooruit op de vakbeurs.

 

Aanleg stoomnetwerk raakt op stoom

Dit voorjaar zijn de bouwwerkzaamheden gestart voor de aanleg van een stoomleiding tussen Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel in Delfzijl. Wanneer de infrastructuur in december klaar is, kan stoom van driehonderd graden door de 2,4 kilometer lange leiding worden getransporteerd. Bijzonder aan het project is dat het zowel een duurzaamheidelement heeft als kostenvoordeel met zich meebrengt. In Eemsdelta Kringen juni een nadere blik op dit project.

 

 

 

‘Een markt met ongekende potentie’

Het land heeft ruim tachtig miljoen inwoners, hun economie is de grootste in Europa en ze zijn de belangrijkste handelspartner van Nederland. Duitsland, onze oosterburen. Maar liefst een kwart van onze export gaat er naartoe. Als je dat leest als ondernemer actief in het noorden van het land dan gaat je zakelijk hart sneller kloppen. Daar liggen kansen. Maar hoe verover je als Nederlandse ondernemer succesvol een plek op die grote en aantrekkelijke Duitse markt? In Eemsdelta Kringen juni meer hierover.

 

Meer lezen? Klik dan hier voor een abonnement.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer