Eemsdeltakringen juni 2016: de headlines

13 jun 2016Nieuws

‘Wij willen een goed gastheer zijn’

Precies een jaar geleden maakte Patrick Brouns de overstap van werkgeversorganisatie SBE naar de provincie Groningen. Als gedeputeerde heeft hij onder meer ondernemerschap en innovatie in zijn portefeuille. In Eemsdelta Kringen maakt Brouns de voorlopige balans op en stipt hij aan welke hobbels nog moeten worden genomen. “Subsidiegeld verdien je in no-time terug.”

 

Lustrumeditie Eemsdelta Expo

Op woensdag 15 en donderdag 16 juni vindt in Appingedam de vijfde editie van vakbeurs Eemsdelta Expo plaats. Zowel Groningen Seaports als bureau EemsdeltaEZ benadrukken het belang van het event. “Wij nodigen ook bedrijven van buiten de regio uit om te kijken welke mogelijkheden de Eemsdelta biedt.” Eemsdelta Kringen blikt uitgebreid vooruit op de vakbeurs.

 

Aanleg stoomnetwerk raakt op stoom

Dit voorjaar zijn de bouwwerkzaamheden gestart voor de aanleg van een stoomleiding tussen Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel in Delfzijl. Wanneer de infrastructuur in december klaar is, kan stoom van driehonderd graden door de 2,4 kilometer lange leiding worden getransporteerd. Bijzonder aan het project is dat het zowel een duurzaamheidelement heeft als kostenvoordeel met zich meebrengt. In Eemsdelta Kringen juni een nadere blik op dit project.

 

 

 

‘Een markt met ongekende potentie’

Het land heeft ruim tachtig miljoen inwoners, hun economie is de grootste in Europa en ze zijn de belangrijkste handelspartner van Nederland. Duitsland, onze oosterburen. Maar liefst een kwart van onze export gaat er naartoe. Als je dat leest als ondernemer actief in het noorden van het land dan gaat je zakelijk hart sneller kloppen. Daar liggen kansen. Maar hoe verover je als Nederlandse ondernemer succesvol een plek op die grote en aantrekkelijke Duitse markt? In Eemsdelta Kringen juni meer hierover.

 

Meer lezen? Klik dan hier voor een abonnement.

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer