Eemsdeltakringen oktober 2015: de headlines

11 okt 2015Nieuws

Herboren Aldel werkt aan gezonde toekomst

Zijn opdracht is Klesch Aluminium Delfzijl te leiden naar ‘een langdurig stabiele bedrijfssituatie’. Begin september is Cas König aan die klus begonnen. Een mega-opgave die alleen kan slagen wanneer een paar nog onzekere zaken worden afgetimmerd. Een stroomkabel die goedkope Duitse stroom levert bijvoorbeeld. “Als de herstart slaagt is het een wereldprestatie.” In Eemsdelta Kringen vertelt König meer over deze opdracht.

 


Nieuw leven voor Eemsmondgebouw

Thuis in Baarn, zittend op de bank met een laptop op schoot, bekeek de 32-jarige vastgoedondernemer Rory Bertram in oktober vorig jaar een veilingwebsite. Zijn oog viel op een indrukwekkend pand. Hij kreeg er, zoals hij het zelf omschrijft, ‘meteen een goed gevoel bij’. Een leuk object met een mooie uitstraling. Maar, het stond in Delfzijl. Voor hem totaal onbekend terrein. Lees in Eemsdelta Kringen over zijn plannen met het Eemsmondgebouw.

 

 


PPS bij brandweerzorg

In haven- en industriegebieden wordt steeds meer gewerkt op basis van PPS: Publiek Private Samenwerking. Organisatievormen voor overheid en bedrijven samen. Basisgedachte: samen verantwoordelijk, samen organiseren, samen besturen, samen betalen. Kees Kappetijn en Philip Stohr geven in Eemsdelta Kringen inzicht in de manieren hoe de brandweerzorg wordt georganiseerd.

 

 


Bouw Gemini loopt voorspoedig

Gunstige weersomstandigheden, maar vooral ook een goed projectmanagement, hebben ervoor gezorgd dat het Gemini windpark, zowel budgettair als in tijd, binnen de planning loopt. De organisatie, waarin Van Oord de grootste uitvoerende speler is, nodigde de pers uit voor een tussentijds verslag, en voor waarneming ter plaatse in de Eemshaven. In Eemsdelta Kringen vindt u een verslag van dit bezoek.

 

 

Geen abonnee? Klik dan hier!

Meer nieuws in deze categorie