Eemshaven beter bereikbaar voor grote schepen

7 okt 2015Nieuws

 DELFZIJL – De Eemshaven wordt in de komende jaren beter bereikbaar voor grote schepen. De vaarweg naar de haven wordt daartoe verruimd.

Dat is althans de intentie van de Federale Directie Vaarwegen en Scheepvaart en Rijkswaterstaat. Donderdag hebben Duitse en Nederlandse betrokkenen een overeenkomst getekend waarin afspraken zijn gemaakt over het onderhoud van de vaarroute Eemshaven-Noordzee.

In de overeenkomst zijn uitgangspunten vastgelegd voor het onderhoud van de vaarweg van de Eems. Voor het uitvoeren van de baggerwerkzaamheden op het traject Eemshaven–Noordzee wordt Nederland verantwoordelijk.

De vaarweg richting de Eemshaven wordt verruimd zodat deze haven eenvoudiger bereikbaar wordt voor grote schepen. Daarbij wordt rekening gehouden met de natuurlijke ligging en diepte van de huidige vaarweg Eemshaven-Noordzee. Baggeren wordt tot een minimum beperkt.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer