Eemshaven beter bereikbaar voor grote schepen

7 okt 2015Nieuws

 DELFZIJL – De Eemshaven wordt in de komende jaren beter bereikbaar voor grote schepen. De vaarweg naar de haven wordt daartoe verruimd.

Dat is althans de intentie van de Federale Directie Vaarwegen en Scheepvaart en Rijkswaterstaat. Donderdag hebben Duitse en Nederlandse betrokkenen een overeenkomst getekend waarin afspraken zijn gemaakt over het onderhoud van de vaarroute Eemshaven-Noordzee.

In de overeenkomst zijn uitgangspunten vastgelegd voor het onderhoud van de vaarweg van de Eems. Voor het uitvoeren van de baggerwerkzaamheden op het traject Eemshaven–Noordzee wordt Nederland verantwoordelijk.

De vaarweg richting de Eemshaven wordt verruimd zodat deze haven eenvoudiger bereikbaar wordt voor grote schepen. Daarbij wordt rekening gehouden met de natuurlijke ligging en diepte van de huidige vaarweg Eemshaven-Noordzee. Baggeren wordt tot een minimum beperkt.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer