Eemshaven krijgt de eerste zonnedijk ter wereld: 5 kilometer zonnepanelen

5 jul 2020Nieuws

Op de slaperdijk langs de Eemshaven ligt nu een zonnepark van 5 kilometer lang. Volgens ontwikkelaar Solardields is het een uniek project. Volgende week wordt het park in gebruik genomen.

Het park bestaat uit meer dan 17.000 panelen en het kan genoeg stroom leveren voor zo’n 1300 huishoudens. De aanleg kostte ruim 4 miljoen euro.

Uniek in de wereld

Volgens constructiemanager Henk Groenewold is dit de eerste keer dat er een groot zonnepark op een dijk wordt aangelegd. ,,We hebben even zitten zoeken en hebben niets gevonden wat hier op lijkt.”

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer