Eemshavengebied kan uitbreiding doorzetten

12 nov 2018Nieuws

Groningen Seaports kan de plannen voor de verdere ontwikkeling van het Eemshavengebied doorzetten, nu de Raad van State het bestemmingsplan Zuidoosthoek onherrroepelijk heeft verklaard.

Het gaat vooral om uitbreiding met datacenters en andere IT-gerelateerde bedrijven. Ook kunnen er windmolens worden gebouwd. Het uitbreidingsgebied omvat ongeveer 165 hectare.

Alle bezwaren afgewezen

In een procedure die omwonenden uit het buurtschap Polen bij Spijk hebben aangespannen, zijn alle bezwaren tegen de uitbreiding van het industriegebied en de windmolens afgewezen.

Afgelopen vrijdag heeft Groningen Seaports de positie als datahaven ook al kunnen versterken door de aanlanding van de zogeheten cobrakabel. Die is behalve voor electriciteit, ook geschikt voor het snelle transport van digitale informatie.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer