Eemsmond werkt mee aan nieuwe windmolen Eemshaven

25 jan 2017Nieuws

Windmolenexploitant Intocon Marcourt wil een van zijn drie turbines in windpark Westereems in de Eemshaven vervangen door een zwaarder en hoger exemplaar.

De gemeente Eemsmond werkt mee aan de benodigde omgevingsvergunning. Binnenkort start de inspraakprocedure.

Intocon wil zijn huidige 3MW-molen in het Westereems-park (op de foto bij de officiele opening in 2009) vervangen door eentje van 3,5 tot 4 megawatt.

De ashoogte van de nieuwe turbine komt uit tussen de 100 en 140 meter. Met de wieken meegerekend wordt de maximale ‘tiphoogte’ 200 meter. De ashoogte van de huidige molen ligt op 100 meter.

 

Uitbreidingsplan

Ondertussen sluit volgende week de inspraaktermijn voor een verdere uitbreiding van het Westereems-park, ten oosten van de haven. Daarbij komt er een derde rij turbines, parallel ten noorden van de huidige twee rijen met in totaal 69 molens.

Daarmee zit het park meteen aan de grens van zijn groei, stelt wethouder Harrie Sienot. Uitbreiding in zuidelijke richting met een vierde en vijfde rij is volgens hem taboe. De geluidsbelasting voor met name de dichtstbijliggende buurtschap Valom zou dan te groot worden.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie