Eemsmond werkt mee aan nieuwe windmolen Eemshaven

25 jan 2017Nieuws

Windmolenexploitant Intocon Marcourt wil een van zijn drie turbines in windpark Westereems in de Eemshaven vervangen door een zwaarder en hoger exemplaar.

De gemeente Eemsmond werkt mee aan de benodigde omgevingsvergunning. Binnenkort start de inspraakprocedure.

Intocon wil zijn huidige 3MW-molen in het Westereems-park (op de foto bij de officiele opening in 2009) vervangen door eentje van 3,5 tot 4 megawatt.

De ashoogte van de nieuwe turbine komt uit tussen de 100 en 140 meter. Met de wieken meegerekend wordt de maximale ‘tiphoogte’ 200 meter. De ashoogte van de huidige molen ligt op 100 meter.

 

Uitbreidingsplan

Ondertussen sluit volgende week de inspraaktermijn voor een verdere uitbreiding van het Westereems-park, ten oosten van de haven. Daarbij komt er een derde rij turbines, parallel ten noorden van de huidige twee rijen met in totaal 69 molens.

Daarmee zit het park meteen aan de grens van zijn groei, stelt wethouder Harrie Sienot. Uitbreiding in zuidelijke richting met een vierde en vijfde rij is volgens hem taboe. De geluidsbelasting voor met name de dichtstbijliggende buurtschap Valom zou dan te groot worden.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer