Eneco opent windpark voor datacentrum Google

17 sep 2015Nieuws

FARMSUM – Energieleverancier Eneco heeft donderdag in Farmsum haar grootste windpark op land geopend. In het afgelopen halfjaar zijn er negentien windmolens gebouwd van 150 meter hoog.
Het windpark levert stroom voor omgerekend 55.000 huishoudens. Dat gaan ze alleen niet doen: vanaf begin volgend jaar draaien de molens tien jaar lang volledig voor het op dit moment in aanbouw zijnde datacentrum van Google in de Eemshaven.

Kinderen van basisscholen De Munte in Termunterzijl en De Woldrakkers in Woldendorp mochten donderdag tijdens de opening de onderkant van een van de windmolens beschilderen. Ook konden ze een kijkje nemen in een van de turbines.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer