Eneco opent windpark voor datacentrum Google

17 sep 2015Nieuws

FARMSUM – Energieleverancier Eneco heeft donderdag in Farmsum haar grootste windpark op land geopend. In het afgelopen halfjaar zijn er negentien windmolens gebouwd van 150 meter hoog.
Het windpark levert stroom voor omgerekend 55.000 huishoudens. Dat gaan ze alleen niet doen: vanaf begin volgend jaar draaien de molens tien jaar lang volledig voor het op dit moment in aanbouw zijnde datacentrum van Google in de Eemshaven.

Kinderen van basisscholen De Munte in Termunterzijl en De Woldrakkers in Woldendorp mochten donderdag tijdens de opening de onderkant van een van de windmolens beschilderen. Ook konden ze een kijkje nemen in een van de turbines.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer