Energy Valley: Meer banen in het Noorden in duurzame energiesector

15 mrt 2016Nieuws

Het aantal banen in de duurzame energiesector in het Noorden is afgelopen jaren meer gegroeid dan elders in het land. Ook zijn er meer bedrijven in deze sector bijgekomen. Dit blijkt uit een analyse die in opdracht van de stichting Energy Valley is uitgevoerd.

In 2014 is de noordelijke werkgelegenheid in de duurzame energiesector gegroeid met 270 banen. Het gaat om groei van 3,8 procent; landelijk ging het om een groei van 3,3 procent. Hiermee is de duurzame energiesector in het Noorden goed voor 7.365 voltijdbanen. De meeste groei zit in Friesland, gevolgd door Drenthe.

Naast de banengroei, zijn er ook 30 vestigingen bijgekomen in 2014, waarmee het aantal bedrijven in de duurzame energiesector is opgelopen naar 3.100. Ook hier laat Friesland de meeste groei zien.

De werkgelegenheid in de totale noordelijke energiesector is in 2014 gedaald met 600 banen. Een afname van bijna 2 procent, vergelijkbaar met landelijk. De afname is redelijk gelijk verdeeld over de regio. Het aantal vestigingen bleef nagenoeg gelijk.

Op basis van deze meest recente cijfers laat de noordelijke duurzame energiesector een opmars zien, zegt Energy Valley. Voor komende jaren wordt een verdere groei verwacht. Stichting Energy Valley gaat lokale ondernemers daarbij helpen  bij de ontwikkeling van duurzame energie-innovaties, om nieuwe banen en bedrijvigheid aan de regio te binden.

 

Bron: GIC.nl
 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer