Energy Valley: Meer banen in het Noorden in duurzame energiesector

15 mrt 2016Nieuws

Het aantal banen in de duurzame energiesector in het Noorden is afgelopen jaren meer gegroeid dan elders in het land. Ook zijn er meer bedrijven in deze sector bijgekomen. Dit blijkt uit een analyse die in opdracht van de stichting Energy Valley is uitgevoerd.

In 2014 is de noordelijke werkgelegenheid in de duurzame energiesector gegroeid met 270 banen. Het gaat om groei van 3,8 procent; landelijk ging het om een groei van 3,3 procent. Hiermee is de duurzame energiesector in het Noorden goed voor 7.365 voltijdbanen. De meeste groei zit in Friesland, gevolgd door Drenthe.

Naast de banengroei, zijn er ook 30 vestigingen bijgekomen in 2014, waarmee het aantal bedrijven in de duurzame energiesector is opgelopen naar 3.100. Ook hier laat Friesland de meeste groei zien.

De werkgelegenheid in de totale noordelijke energiesector is in 2014 gedaald met 600 banen. Een afname van bijna 2 procent, vergelijkbaar met landelijk. De afname is redelijk gelijk verdeeld over de regio. Het aantal vestigingen bleef nagenoeg gelijk.

Op basis van deze meest recente cijfers laat de noordelijke duurzame energiesector een opmars zien, zegt Energy Valley. Voor komende jaren wordt een verdere groei verwacht. Stichting Energy Valley gaat lokale ondernemers daarbij helpen  bij de ontwikkeling van duurzame energie-innovaties, om nieuwe banen en bedrijvigheid aan de regio te binden.

 

Bron: GIC.nl
 

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer