ESTA-Award voor Wagenborg Nedlift

11 apr 2017Nieuws

Tijdens de ‘ESTA Users Night and Award dinner’ op donderdag 6 april 2017 zijn de winnaars van de ESTA awards 2017 bekendgemaakt. In de categorie ‘Kranen tot 120 ton’ is Wagenborg uitgeroepen tot winnaar met haar inzending ‘plaatsing loopbrug en lift Zoetermeer’.

Wagenborg heeft in december 2016 in Zoetermeer onder de Nelson Mandelabrug de nieuwe loopbrug en de nieuwe lift geplaatst. Een uitermate complexe klus! Ondanks de extreem krappe locatie is de afdeling Engineering van Wagenborg erin geslaagd, in nauw overleg met de opdrachtgever, een uitstekende uitvoeringsmethode te ontwikkelen, die vervolgens in de praktijk perfect is uitgevoerd.

In 2016 won Wagenborg een ESTA award in de categorie ‘Transport’, met het project ‘Kruisvaarbrug Utrecht’. Voor het transport van deze brug heeft Wagenborg een op maakt gemaakte steunconstructie ontwikkeld, om de brug in verticale positie te vervoeren.

ESTA is de Europese associatie van zwaar transport- en kraanbedrijven en werd opgericht in 1976. De ESTA richt zich op:

  • Voortdurende verbeteringen van hijs- en transportmaterieel ten behoeve van veiligere werkpraktijken, in nauwe samenwerking met materieel fabrikanten
  • Harmonisatie van regelgeving omtrent werkvergunningen en transportvergunningen in Europa
  • Verbetering van het imago van de sector
  • Verbetering van kwaliteits- en veiligheidsprestaties voor opdrachtgevers
  • Promotie van veilige werkmethodes
  • Netwerkbijeenkomsten voor leden, vakwerkgroepen en samenwerkingsverbanden om de Europese samenwerking te stimuleren

www.estaeurope.eu

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer