Eurocup Delfzijl krijgt nieuw kunstgrasveld

10 okt 2017Nieuws

De stichting Eurocup Delfzijl heeft de benodigde 50.000 euro bij elkaar voor een nieuw kunstgrasveld. Het huidige veld is af en kan door de verhuizing van het toernooi niet meer gebruikt worden.

Het internationale jeugdvoetbaltoernooi werd vijf jaar lang gehouden in de Brede School Noord, maar verhuist komend jaar naar de loods van Wijnne & Barends in de haven van Delfzijl.

Versterking en sloop

De school wordt deels gesloopt en versterkt vanwege de aardbevingen. Om het toernooi door te kunnen laten gaan, zocht de organisatie naar een nieuw onderkomen.

Sponsoring

De organisatie heeft met sponsoring 33.000 euro ingezameld voor het nieuwe veld. De gemeente Delfzijl legt 17.000 euro bij. 'Het is een regio-overstijgend evenement voor zowel sporters als niet-sporters. Een kunstgrasveld van topkwaliteit is van levensbelang voor het evenement', zegt wethouder Jan Menninga.

Topteams

Eurocup Delfzijl trok de afgelopen jaren topteams uit heel Europa naar de Havenstad. Onder meer deden clubs als Chelsea, Juventus en Ajax mee aan het toernooi. Het evenement trekt ruim vijfduizend bezoekers.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer