Eurocup Delfzijl krijgt nieuw kunstgrasveld

10 okt 2017Nieuws

De stichting Eurocup Delfzijl heeft de benodigde 50.000 euro bij elkaar voor een nieuw kunstgrasveld. Het huidige veld is af en kan door de verhuizing van het toernooi niet meer gebruikt worden.

Het internationale jeugdvoetbaltoernooi werd vijf jaar lang gehouden in de Brede School Noord, maar verhuist komend jaar naar de loods van Wijnne & Barends in de haven van Delfzijl.

Versterking en sloop

De school wordt deels gesloopt en versterkt vanwege de aardbevingen. Om het toernooi door te kunnen laten gaan, zocht de organisatie naar een nieuw onderkomen.

Sponsoring

De organisatie heeft met sponsoring 33.000 euro ingezameld voor het nieuwe veld. De gemeente Delfzijl legt 17.000 euro bij. 'Het is een regio-overstijgend evenement voor zowel sporters als niet-sporters. Een kunstgrasveld van topkwaliteit is van levensbelang voor het evenement', zegt wethouder Jan Menninga.

Topteams

Eurocup Delfzijl trok de afgelopen jaren topteams uit heel Europa naar de Havenstad. Onder meer deden clubs als Chelsea, Juventus en Ajax mee aan het toernooi. Het evenement trekt ruim vijfduizend bezoekers.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer