Eurocup Delfzijl krijgt nieuw kunstgrasveld

10 okt 2017Nieuws

De stichting Eurocup Delfzijl heeft de benodigde 50.000 euro bij elkaar voor een nieuw kunstgrasveld. Het huidige veld is af en kan door de verhuizing van het toernooi niet meer gebruikt worden.

Het internationale jeugdvoetbaltoernooi werd vijf jaar lang gehouden in de Brede School Noord, maar verhuist komend jaar naar de loods van Wijnne & Barends in de haven van Delfzijl.

Versterking en sloop

De school wordt deels gesloopt en versterkt vanwege de aardbevingen. Om het toernooi door te kunnen laten gaan, zocht de organisatie naar een nieuw onderkomen.

Sponsoring

De organisatie heeft met sponsoring 33.000 euro ingezameld voor het nieuwe veld. De gemeente Delfzijl legt 17.000 euro bij. 'Het is een regio-overstijgend evenement voor zowel sporters als niet-sporters. Een kunstgrasveld van topkwaliteit is van levensbelang voor het evenement', zegt wethouder Jan Menninga.

Topteams

Eurocup Delfzijl trok de afgelopen jaren topteams uit heel Europa naar de Havenstad. Onder meer deden clubs als Chelsea, Juventus en Ajax mee aan het toernooi. Het evenement trekt ruim vijfduizend bezoekers.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie