Excursies Eemshavencentrale krijgen topwaardering

8 mrt 2016Nieuws

De excursies naar de  RWE Eemshavencentrale worden hoog gewaardeerd. met een gemiddelde score van 8,7.

Al sinds het begin van de bouw bestaat de mogelijkheid om de centrale te bezoeken. Ook in 2015 maakten veel mensen hiervan gebruik. De Eemshavencentrale ontving bijna 2000 bezoekers, verdeeld over 71 excursiegroepen.

Vestigingsmnager Taco Douma van de Eemshavencentrale is blij met de waardering. “Wij alsedewerkers zijn trots op onze locatie en op het feit dat dit de schoonste kolencentrale van Europa is, waarmee wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een betrouwbare en betaalbare energievoorziening in Nederland. Al vanaf de start van de bouw van de beide eenheden ontvangen wij wekelijks excursiegroepen om uitleg te geven over het productieproces van stroom en bieden we de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een werkende centrale. Het varieert van basisschool Groep 8 tot Tweede Kamerleden en van ondernemersverenigingen tot hobbyclubs. Zij worden ontvangen door onze enthousiaste excursiecoördinator Gerard Greiner, die met veel enthousiasme en met boeiende anekdotes vertelt over onze eenheden.”
Nuttig en leerzaam

Elke groep die de Eemshavencentrale bezoekt, ontvangt een evaluatieformulier. 81% van deze formulieren werd ingevuld naar RWE teruggestuurd. Behalve de hoge gemiddelde score kreeg RWE veel positieve reacties terug, zoals: ”prima verzorgde excursie; alle deelnemers waren unaniem zeer positief over de ontvangst en de rondleiders; geweldig georganiseerd met onderweg leuke anekdotes; uitermate geschikt voor grote groepen; voor onze leerlingen van 4 VMBO een hele nuttige, leerzame en leuke rondleiding.’

Douma: “Wij doen ons werk met veel enthousiasme. Alle medewerkers zijn er trots op dat we ons enthousiasme over kunnen brengen op onze bezoekers. Een bezoek aan de Eemshavencentrale wordt als een beleving ervaren, die niet alleen leerzaam is maar vooral ook heel erg leuk.”

Via www.eemshavencentrale.nl of www.essent.nl/excursie kunnen geïnteresseerden een excursie aanvragen. Excursies worden op afspraak verzorgd op werkdagen. Een excursie duurt ongeveer 2,5 uur. De groepsgrootte mag uiteen lopen van 10 tot 45 personen.

Aan de excursie zijn geen kosten verbonden. De minimum leeftijd is 14 jaar. Een belangrijke voorwaarde voor deelname is dat men anderhalf uur kan lopen en stilstaan.
 

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer