Excursies Eemshavencentrale krijgen topwaardering

8 mrt 2016Nieuws

De excursies naar de  RWE Eemshavencentrale worden hoog gewaardeerd. met een gemiddelde score van 8,7.

Al sinds het begin van de bouw bestaat de mogelijkheid om de centrale te bezoeken. Ook in 2015 maakten veel mensen hiervan gebruik. De Eemshavencentrale ontving bijna 2000 bezoekers, verdeeld over 71 excursiegroepen.

Vestigingsmnager Taco Douma van de Eemshavencentrale is blij met de waardering. “Wij alsedewerkers zijn trots op onze locatie en op het feit dat dit de schoonste kolencentrale van Europa is, waarmee wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een betrouwbare en betaalbare energievoorziening in Nederland. Al vanaf de start van de bouw van de beide eenheden ontvangen wij wekelijks excursiegroepen om uitleg te geven over het productieproces van stroom en bieden we de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een werkende centrale. Het varieert van basisschool Groep 8 tot Tweede Kamerleden en van ondernemersverenigingen tot hobbyclubs. Zij worden ontvangen door onze enthousiaste excursiecoördinator Gerard Greiner, die met veel enthousiasme en met boeiende anekdotes vertelt over onze eenheden.”
Nuttig en leerzaam

Elke groep die de Eemshavencentrale bezoekt, ontvangt een evaluatieformulier. 81% van deze formulieren werd ingevuld naar RWE teruggestuurd. Behalve de hoge gemiddelde score kreeg RWE veel positieve reacties terug, zoals: ”prima verzorgde excursie; alle deelnemers waren unaniem zeer positief over de ontvangst en de rondleiders; geweldig georganiseerd met onderweg leuke anekdotes; uitermate geschikt voor grote groepen; voor onze leerlingen van 4 VMBO een hele nuttige, leerzame en leuke rondleiding.’

Douma: “Wij doen ons werk met veel enthousiasme. Alle medewerkers zijn er trots op dat we ons enthousiasme over kunnen brengen op onze bezoekers. Een bezoek aan de Eemshavencentrale wordt als een beleving ervaren, die niet alleen leerzaam is maar vooral ook heel erg leuk.”

Via www.eemshavencentrale.nl of www.essent.nl/excursie kunnen geïnteresseerden een excursie aanvragen. Excursies worden op afspraak verzorgd op werkdagen. Een excursie duurt ongeveer 2,5 uur. De groepsgrootte mag uiteen lopen van 10 tot 45 personen.

Aan de excursie zijn geen kosten verbonden. De minimum leeftijd is 14 jaar. Een belangrijke voorwaarde voor deelname is dat men anderhalf uur kan lopen en stilstaan.
 

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer