Feest in de haven van Lauwersoog!

9 jul 2016Nieuws

Zaterdagmiddag 16 juli zal gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen omstreeks 16.30 uur in de haven van Lauwersoog de officiële ingebruikname van de gereconstrueerde haven van Lauwersoog verrichten. Dit zal geheel in ‘nautische sferen’ – in het bijzijn van diverse genodigden – onder wie vissers, vertegenwoordigers uit de toeristische sector, bedrijven uit de haven en diverse andere relaties – plaatsvinden. Tevens is het die middag feest in de haven van Lauwersoog vanwege de Colin Archer Memorial Race, een zee-zeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen, dat sinds 1980 eens in de twee jaar wordt georganiseerd.

In totaal is in de afgelopen maanden ca. € 4 miljoen geïnvesteerd in de infrastructuur van de haven van Lauwersoog, mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ca. 3 miljoen euro van de Provincie Groningen. Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening B.V. uit Genemuiden heeft de werkzaamheden succesvol uitgevoerd.

 

Lang gekoesterde wens
Met de ‘nieuwe’ haven is een lang gekoesterde wens van de vissers in vervulling gegaan. De haven heeft een facelift ondergaan: de kade is met ruim 200 meter verlengd, er is een drijvende steiger aangelegd aan de strekdam en de nieuwe passantenhaven, met een ruimere doorvaart, is klaar. Er zijn afmeervakken aangelegd voor verschillende soorten schepen, waardoor er meer aanlegfaciliteiten voor het laden en lossen van goederen zijn gecreëerd.

 

Feest
Het is 16 juli feest in de haven van Lauwersoog! En dat zal de bezoeker ook zeker zo ervaren. Feestelijk uitgedoste schepen, vlaggen, muziek, straattheater, kinderactiviteiten, demonstraties en een heus ‘foodplein’ zorgen voor een feestelijke mix. De festiviteiten beginnen vanaf 15.30 uur.

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer