Feestelijke opening Windpark Delfzijl Noord

13 sep 2015Nieuws

Delfzijl – Eneco neemt aanstaande donderdag het Windpark Delfzijl Noord feestelijk in gebruik. Kunstenares Maya Wildevuur zal samen met 40 kinderen van basisscholen De Munte en De Woldrakkers de onderkant van één van de 19 nieuwe molens beschilderen. Ook volgen de kinderen een les over windenergie én –dat is best bijzonder- mogen ze een kijkje onder in één van de 19 windmolen.

Het windpark gaat per jaar 175 miljoen kWh groene stroom leveren, omgerekend goed voor het jaarlijks stroomverbruik van zo’n 55.000 huishoudens. Vanaf begin volgend jaar zal Google 10 jaar lang de volledige productie afnemen om zo het op dit moment in aanbouw zijnde datacenter in de Eemshaven.

Windpark Delfzijl Noord heeft een totaal vermogen van 62,7 MegaWatt en bestaat uit 19 windmolens. Ze staan op terrein van Groningen Seaports: op de Pier van Oterdum (5 stuks) en op de lange en smalle, door water omgeven Schermdijk (14 stuks). De molens (type N100/3300, met per stuk een vermogen van 3,3 Megawatt) zijn van de Duitse fabrikant Nordex en hebben een mast van 100 meter en een bladlengte van 50 meter. Eneco investeerde meer dan 90 miljoen euro in het project.

bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer