Fraaie Oosterschelde naar DelfSail

19 mrt 2016Nieuws

DELFZIJL – DelfSail kan nog een prachtig schip aan haar lijstje toevoegen. Ook wereldreiziger de Oosterschelde komt naar Delfzijl. De Oosterschelde is de laatst overgebleven originele Nederlandse driemaster.

Met haar imposante tuigage, haar lengte van 50 meter en haar stijlvol ingerichte interieur, is de Oosterschelde een indrukwekkende verschijning. Het schip heeft als thuishaven Rotterdam. In mei 2014 voltooide het schip een tweede reis rond de wereld. Tijdens deze reis van 45.000 zeemijlen (80.000 km) deed de Oosterschelde vijf continenten aan en rondde ze de drie meest beruchte kapen, namelijk: Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn.

De Oosterschelde werd in 1917 gebouwd voor de internationale handelsvaart. In de jaren dertig werd het schip verkocht aan een Deense rederij waar ze omgedoopt werd tot Fuglen II. Hier was ze een van de modernste schepen. In 1954 werd ze verkocht aan een Zweed die haar grondig verbouwde tot een moderne gemotoriseerde coaster. Onder de Zweedse vlag voer ze onder de naam Sylvan. In 1988 werd de Oosterschelde teruggehaald naar Nederland en volledig gerestaureerd. De Oosterschelde is 50 meter lang, 7,5 meter breed en 36 meter hoog. Het schip heeft een zeiloppervlak van 891 vierkante meter en kan tot 120 passagiers aan boord hebben.

DelfSail,  het grootste evenement van Noord-Nederland wordt van 29 juni tot en met 3 juli gehouden.
 

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer