Fundament voor offshore servicebasis in Eemshaven gelegd

30 mei 2016Nieuws

Maandag jl. hebben EMS Maritime Offshore (EMO) en Siemens Nederland B.V. de eerste steen gelegd voor de offshore servicebasis in Eemshaven. De bouw zal worden gerealiseerd door bouwbedrijf Kooi uit Appingedam. In een ontwerp van de architecten en adviseurs van Ingenieurberatung Bröggelhoff uit Emden zijn alle klanteisen geïmplementeerd. De technische leiding is in handen van EMO-projectleider Michael Baumfalk.

Het perceel bestrijkt een oppervlak van 3500 m2, terwijl het gebouw zelf uit kantoor- en binnenruimten bestaat met een oppervlak van 1000 m2. Het voldoet volledig aan de vereisten voor een service hub voor een offshore windmolenpark. Deze zijn gebaseerd op een gedetailleerd programma van eisen van opdrachtgever Siemens, uitgebreid met de eigen knowhow van de EMO Groep.

Voor de verbinding met het water is er een drijvende steiger van 2 x 150 m lang aangelegd, die sinds september 2015 beschikbaar is. Op het terrein bij de terminal aan de Beatrixhaven, die diep genoeg is voor zeeschepen, is in totaal 30.000 m2 aan bedrijfsterrein beschikbaar.

Het gebouw moet in oktober 2016 operationeel zijn voor Siemens. Met dit project is een investering van ca. 1,3 miljoen euro gemoeid.

Traditioneel gaan er bij het leggen van de eerste steen een buis met een krant van dezelfde datum, een munt van de dan geldende valuta en een bouwtekening de grond in: EMO-directeur Knut Gerdes, aannemer Jaap Kooi, projectleider Michael Baumfalk, Architect Fred van der Lage, de burgemeester van Eemsmond, Marijke van Beek, Borkumlijn-directeur Rolf Bouwman, AG EMS-directeur Bernhard Brons en Martina Hoga van de Borkumer Zeitung.

De buis gaat het fundament in: Groningen Seaports directeur Harm Post, EMO-directeur Knut Gerdes, EMO-projectleider Michael Baumfalk, de burgemeester van Eemsmond, Marijke van Beek, AG EMS-directeur Bernhard Brons, aannemer Jaap Kooi en Siemens projectmanager Gerard van Rijn.

 

 

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer