Gemeente Delfzijl investeert 10 miljoen euro in vernieuwing wegennet

10 okt 2016Nieuws

Het college van B en W van de gemeente Delfzijl stelt de gemeenteraad voor om de komende jaren in te zetten op het vernieuwen van wegen en minder op onderhoud. “Dit om het toekomstige onderhoud van de wegen in de gemeente op peil en betaalbaar te houden”, aldus wethouder Rijzebol. Voorgesteld wordt om de komende drie-en-een-half jaar ruim tien miljoen euro te investeren in het vernieuwen van wegen. De kosten worden opgevangen binnen het huidige budget.

Onderzoek naar asfaltwegen

Het voorstel om in te zetten op vernieuwing van wegen en minder op onderhoud, komt voort uit recente inspectie en analyse van het wegennet van de gemeente. Net als in andere gemeenten in Nederland is het grootste gedeelte aangelegd in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Deze wegen zijn aan vernieuwing toe. Voorafgaand aan het uitwerken van de investeringen in het vernieuwen van wegen, stelt het college voor om onderzoek te doen naar de restlevensduur van de asfaltwegen in de gemeente. Het onderzoek is nodig om de juiste maatregelen te kunnen bepalen.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer