Geslaagde open dag voor jong en oud in Eemshaven!

25 jun 2018Nieuws

Groningen Seaports kijkt samen met de deelnemende bedrijven terug op een zeer geslaagde Open Dag in de Eemshaven. Nagenoeg de hele dag bezochten – per bezienswaardigheid – honderden geïnteresseerden het immense haventerrein waar tot in alle uithoeken wel iets te zien of te beleven was.

 

Het enorme kabelschip van Nexus trok veel aandacht. Het gebeurt niet vaak dat publiek wordt toegelaten op een dergelijk schip dat voor de bekabeling op de zeebodem van offshore windparken zorgt. Zo ook wat de hoogste windmolen van Nederland betreft. De firma Lagerwey liet bezoekers toe in het hart van deze windmolen. Van de informatietochten per bus in de haven werd ook veelvuldig gebruik gemaakt. Bezoekers konden kiezen uit meerder routes en meerijden volgens het hop on hop off principe met onderweg een persoonlijke toelichting op het havengebeuren. AG Ems had haar schip ‘Münsterland” voor havenrondritten ter beschikking gesteld, waarbij Groningen Seaports deskundige uitleg aan boord gaf over wat er allemaal te zien was. Ouders met kinderen, en ook de diverse bezoekers zonder kinderen, maakten gretig gebruik van het gezelligheidsplein bij Wijnne en Barends waar diverse springkussens stonden en diverse eetkraampjes.

 

In het gebouw Nijlicht was het een drukte van belang. Aldel, RWE, Tennet, Theo Pouw, Lagerwey, Groningen Seaports presenteerden er hun diverse vacatures. Veel bezoekers waren met de trein gekomen tot aan het nieuwe station Eemshaven. Speciaal voor deze open dag had Arriva haar dienstregeling aangepast en was er een gereduceerd dagticket beschikbaar.

 

Groningen Seaports organiseerde deze dag als onderdeel van haar omgevingscommunicatie. In 2015 was er eveneens een open dag. In de afgelopen drie jaar heeft de haven zich zodanig ontwikkeld, dat het zeker de moeite waard was – voor jong én oud – om weer een open dag te organiseren!

 

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer