Google Grants Programma ondersteunt lokale initiatieven in de regio

9 mrt 2018Nieuws

Het Google Datacentrum in de Eemshaven lanceert een financieel ondersteuningsprogramma (Google Grants Programma) voor projecten die kansen verbeteren van mensen in de regio en de participatie vergroten van inwoners.

Het Google Grants programma ondersteunt op eenvoudige manier initiatieven van non-profit organisaties en burgerinitiatieven die de maatschappelijke ontwikkeling van de regio versterken. Het betreft vooral initiatieven met een onderwijsdoelstelling (omgaan met techniek, internet en wetenschap), initiatieven gericht op duurzaamheid en het milieu en projecten die kansen verbeteren van mensen in de regio en de participatie vergroten van inwoners. En natuurlijk is Google ook zeer enthousiast en geïnteresseerd in maatschappelijke projecten waarbij internet een rol speelt.

Google organiseert twee afzonderlijke informatiebijeenkomsten. Lokale organisaties zonder winstoogmerk die projecten hebben die passen bij genoemde doelstellingen worden uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.

De eerste is op dinsdag 13 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de bibliotheek van Appingedam; de tweede op woensdag 14 maart van 19.30 tot 21.00 in het gemeentehuis van Eemsmond (Hoofdstraat West 1, Uithuizen)

Tijdens de informatieavonden vertellen Googlers over de mogelijkheden voor een donatie vanuit het Google Grants programma en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden kan per email onder vermelding van naam en datum van de bijeenkomst, via: eemshaven@google.com

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer