Google Grants Programma ondersteunt lokale initiatieven in de regio

9 mrt 2018Nieuws

Het Google Datacentrum in de Eemshaven lanceert een financieel ondersteuningsprogramma (Google Grants Programma) voor projecten die kansen verbeteren van mensen in de regio en de participatie vergroten van inwoners.

Het Google Grants programma ondersteunt op eenvoudige manier initiatieven van non-profit organisaties en burgerinitiatieven die de maatschappelijke ontwikkeling van de regio versterken. Het betreft vooral initiatieven met een onderwijsdoelstelling (omgaan met techniek, internet en wetenschap), initiatieven gericht op duurzaamheid en het milieu en projecten die kansen verbeteren van mensen in de regio en de participatie vergroten van inwoners. En natuurlijk is Google ook zeer enthousiast en geïnteresseerd in maatschappelijke projecten waarbij internet een rol speelt.

Google organiseert twee afzonderlijke informatiebijeenkomsten. Lokale organisaties zonder winstoogmerk die projecten hebben die passen bij genoemde doelstellingen worden uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.

De eerste is op dinsdag 13 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de bibliotheek van Appingedam; de tweede op woensdag 14 maart van 19.30 tot 21.00 in het gemeentehuis van Eemsmond (Hoofdstraat West 1, Uithuizen)

Tijdens de informatieavonden vertellen Googlers over de mogelijkheden voor een donatie vanuit het Google Grants programma en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden kan per email onder vermelding van naam en datum van de bijeenkomst, via: eemshaven@google.com

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer