Google stelt zich voor aan nieuwe buren

22 nov 2016Nieuws

Op 6 december opent Google in Eemshaven haar nieuwste datacenter. Om kennis te maken met de nieuwe buren reist Google deze weken door de provincie Groningen en zal zij aanwezig zijn op de weekmarkten in Delfzijl, Groningen, Uithuizen en Winschoten. Afgelopen weekend vond de aftrap plaats in Appingedam, waar Google een heuse huiskamer creëerde op de zaterdagmarkt.

In de Google huiskamer kunnen bewoners uit de regio onder meer een virtuele tour krijgen door een datacenter en kennismaken met enkele bijzondere producten zoals Culture & Arts en Google Translate. Ook kunnen ze met Street View het onbewoonde waddeneiland Griend ontdekken en meer informatie krijgen over de projecten die Google in de provincie doet op het gebied van educatie en natuur. De huiskamer is te herkennen aan het opvallende logo, met Martinitoren, dat speciaal voor de opening van het datacenter is ontworpen.

De Google huiskamer zal op de volgende data en locaties aanwezig zijn:

  • Delfzijl, Woensdag 23 November, locatie
  • Uithuizen, Zaterdag 26 november, locatie
Officiële opening

Twee jaar geleden ging de eerste schop de grond in en nu is het bijna zover; het Google datacenter in de Eemshaven wordt op dinsdag 6 december officieel geopend in aanwezigheid van Minister Kamp van Economische Zaken en Groninger Ben Woldring. Met een investering van € 600 miljoen, vertegenwoordigt dit nieuwste datacenter het beste van Google’s wereldwijde datanetwerk. Het datacenter in Eemshaven draait volledig op 100% duurzame energie.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer