Google stelt zich voor aan nieuwe buren

22 nov 2016Nieuws

Op 6 december opent Google in Eemshaven haar nieuwste datacenter. Om kennis te maken met de nieuwe buren reist Google deze weken door de provincie Groningen en zal zij aanwezig zijn op de weekmarkten in Delfzijl, Groningen, Uithuizen en Winschoten. Afgelopen weekend vond de aftrap plaats in Appingedam, waar Google een heuse huiskamer creëerde op de zaterdagmarkt.

In de Google huiskamer kunnen bewoners uit de regio onder meer een virtuele tour krijgen door een datacenter en kennismaken met enkele bijzondere producten zoals Culture & Arts en Google Translate. Ook kunnen ze met Street View het onbewoonde waddeneiland Griend ontdekken en meer informatie krijgen over de projecten die Google in de provincie doet op het gebied van educatie en natuur. De huiskamer is te herkennen aan het opvallende logo, met Martinitoren, dat speciaal voor de opening van het datacenter is ontworpen.

De Google huiskamer zal op de volgende data en locaties aanwezig zijn:

  • Delfzijl, Woensdag 23 November, locatie
  • Uithuizen, Zaterdag 26 november, locatie
Officiële opening

Twee jaar geleden ging de eerste schop de grond in en nu is het bijna zover; het Google datacenter in de Eemshaven wordt op dinsdag 6 december officieel geopend in aanwezigheid van Minister Kamp van Economische Zaken en Groninger Ben Woldring. Met een investering van € 600 miljoen, vertegenwoordigt dit nieuwste datacenter het beste van Google’s wereldwijde datanetwerk. Het datacenter in Eemshaven draait volledig op 100% duurzame energie.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer