Groeifonds en NOM investeren in Horus

2 nov 2016Nieuws

Horus uit Bedum, ontwikkelaar en producent van software, kan expanderen. Dat is mogelijk met investeringen van het Groeifonds en de NOM.

Het Groeifonds – een initiatief van Economic Board Groningen – en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) nemen gezamenlijk een aandeel van 30 procent in het bedrijf. Met het geld kan directeur en oprichter René Bolhuis van Horus buitenlandse markten betreden en nieuwe producten ontwikkelen.

Het bedrijf dat werkt biedt aan achttien mensen, maakt soft- en hardware voor zogeheten mobile mapping. De geavanceerde videoapparatuur (360 graden) en software van Horus kan nauwkeurig de omgeving in kaart brengen, objecten herkennen en analyseren. De producten vinden aftrek bij veiligheidsbedrijven, politiekorpsen en militaire organisaties, maar ook van aannemers en ingenieurs.

Het in 2011 opgerichte Horus is voor het Groeifonds het derde gehonoreerde project. Sinds juni zijn er tachtig aanvragen bij het fonds ingediend, dat is opgezet om de economie in het aardbevingsgebied een impuls te geven. Daarvoor is 40 miljoen euro beschikbaar.\

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer