In Groningen ontwikkelde testapparatuur naar innovatiecentrum BuildinG

11 mei 2017Nieuws

Terwijl er druk wordt gebouwd aan de testhal van BuildinG op het EnTranCe terrein op de Zernike Campus, is ondertussen de overdracht van de testapparatuur van Quakeshield aan BuildinG een feit.
 
De door Quakeshield ontwikkelde testapparatuur, waarmee bouwkundige wand-elementen kunnen worden onderworpen aan diverse trekkrachten, krijgen een definitieve plek bij BuildinG. ‘BuildinG’ staat voor Build in Groningen en is hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendige bouw en infra. In BuildinG komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. Met als doel een veilige en comfortabele woon- en leefomgeving. Het innovatieplatform is opgericht door de Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Bouwend Nederland en TNO.
Na de zomer zal de cyclische vlaktester volop gebruikt worden. Ihsan Bal, lector Aardbevingsbestendig bouwen van de Hanzehogeschool Groningen, zal er met zijn onderzoeksteam en studenten veel te vinden zijn. Zijn specialiteit is het versterken van historische gebouwen. De testapparatuur zal in zijn onderzoek een prominente plaats innemen. Daarnaast kunnen bedrijven hun innovatieve producten laten testen op de apparatuur van QuakeShield. Ook het EPI- Kenniscentrum, een initiatief van het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, heeft hierin een rol. Dit opleidingscentrum voor aardbevingsbestendig bouwen gaat de ontwikkelde kennis in de praktijk gebruiken om inwoners van de provincie Groningen te helpen bevingsveilig te wonen.
QuakeShield is een innovatief systeem van de Groningse bedrijven SealteQ en Koninklijke Oosterhof Holman. De toegepaste methode zorgt ervoor dat metselwerk preventief wordt versterkt.

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer