Groningen Seaports doneert iPads aan Zorgcentrum De Mieden

31 mrt 2020Nieuws

Uithuizermeeden – Groningen Seaports heeft een twintigtal iPads geschonken aan Zorgcentrum De Mieden in Uithuizermeeden, zodat bewoners met hun familie en vrienden in contact kunnen blijven. Om ouderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, sloten verpleeghuizen twee weken geleden de deuren voor bezoekers.

Videobellen
De gebruikte iPads van Groningen Seaports waren in eerste instantie bedoeld voor interne medewerkers en zouden via de personeelsvereniging te koop worden aangeboden. Een oproep van De Mieden bracht daar verandering in.

“Collega’s lazen die oproep en vervolgens heeft de personeelsvereniging geen moment getwijfeld om de iPads weg te geven aan het zorgcentrum in Uithuizermeeden in plaats van ze aan te bieden aan ons personeel. Het is al erg genoeg dat bewoners van verpleeghuizen geen fysiek bezoek meer kunnen ontvangen vanwege het coronavirus. Het mentale aspect van iemand niet kunnen zien wordt onderschat. Dankzij de iPads kunnen ze nu onder andere videobellen om zodoende in contact te blijven met hun naasten”, aldus CEO Cas König.

Vereenzaming
Yes Witteveen, werkzaam als vrijwilliger bij De Mieden, vertelt dat het voorkomen van vereenzaming van ouderen op dit moment één van de grootste prioriteiten is. “Ze vereenzamen omdat ze door de coronamaatregelen geen bezoek meer mogen ontvangen, waardoor wij als vrijwilligers ook niet meer in het zorgcentrum kunnen komen. En dat doet pijn. We zetten naast videobellen, ook spelletjes en muziek op de iPad. Dat vinden de ouderen geweldig”, zegt Witteveen.

De iPads worden dinsdag 31 maart afgeleverd bij het zorgcentrum in Uithuizermeeden.

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer