Groningen Seaports doneert iPads aan Zorgcentrum De Mieden

31 mrt 2020Nieuws

Uithuizermeeden – Groningen Seaports heeft een twintigtal iPads geschonken aan Zorgcentrum De Mieden in Uithuizermeeden, zodat bewoners met hun familie en vrienden in contact kunnen blijven. Om ouderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, sloten verpleeghuizen twee weken geleden de deuren voor bezoekers.

Videobellen
De gebruikte iPads van Groningen Seaports waren in eerste instantie bedoeld voor interne medewerkers en zouden via de personeelsvereniging te koop worden aangeboden. Een oproep van De Mieden bracht daar verandering in.

“Collega’s lazen die oproep en vervolgens heeft de personeelsvereniging geen moment getwijfeld om de iPads weg te geven aan het zorgcentrum in Uithuizermeeden in plaats van ze aan te bieden aan ons personeel. Het is al erg genoeg dat bewoners van verpleeghuizen geen fysiek bezoek meer kunnen ontvangen vanwege het coronavirus. Het mentale aspect van iemand niet kunnen zien wordt onderschat. Dankzij de iPads kunnen ze nu onder andere videobellen om zodoende in contact te blijven met hun naasten”, aldus CEO Cas König.

Vereenzaming
Yes Witteveen, werkzaam als vrijwilliger bij De Mieden, vertelt dat het voorkomen van vereenzaming van ouderen op dit moment één van de grootste prioriteiten is. “Ze vereenzamen omdat ze door de coronamaatregelen geen bezoek meer mogen ontvangen, waardoor wij als vrijwilligers ook niet meer in het zorgcentrum kunnen komen. En dat doet pijn. We zetten naast videobellen, ook spelletjes en muziek op de iPad. Dat vinden de ouderen geweldig”, zegt Witteveen.

De iPads worden dinsdag 31 maart afgeleverd bij het zorgcentrum in Uithuizermeeden.

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwsbrief 04 – 2020

Nieuwsbrief 04 – 2020

Niet alleen businessplatform Eemshaven.info speelde in op ‘de nieuwe werkelijkheid’ door twee netwerkbijeenkomsten, helaas zonder leden, met vier televisiecamera’s op te nemen in de Evenementenhal in Delfzijl. Via een link konden de leden de opnames bekijken en...

Lees meer
DelfSail 2021 is opnieuw ‘Endorsed Event by STI’

DelfSail 2021 is opnieuw ‘Endorsed Event by STI’

Recent werd overeenstemming bereikt tussen DelfSail en SailTraining International (STI) in Engeland, over de status van DelfSail 2021 als ‘Endorsed Event’. Beide partijen zijn verheugd over de hernieuwde samenwerking! Overigens waren ook de edities 1998, 2003, 2009 en...

Lees meer