Groningen Seaports en The Planet Calls starten Europees partnership voor het bestrijden van plastic soep

4 dec 2019Nieuws

Groningen Seaports zet in op duurzame partnerships om de groei van plastic soep in oceanen een halt toe te roepen

Groningen Seaports en The Planet Calls starten vandaag hun Europese partnership in het kader van gezamenlijke bestrijding van plastic soep. Komende jaren zal men samen aan de slag gaan met grootschalige projecten in de haven die nieuwe technieken op het gebied van ‘plastic opruimers’ testen. Deze projecten worden groots opgezet met meerdere Europese partners, samen wil men de  plastic soep een halt toebrengen.

Groningen Seaports zet sterk in op het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe technieken om plastics te recyclen. Het verantwoord verzamelen van deze plastics (zowel op land als op zee) is voor het havenbedrijf daarbij een belangrijke factor. Een samenwerking met The Planet Calls is voor Groningen Seaports een belangrijke stap in deze richting.

The Planet Calls heeft als missie om in 2030 de oceanen plasticvrij te maken door het stimuleren van de groei van nieuwe technieken op dit gebied. Oprichters Leslie Maliepaard en Amour Setter willen op deze manier met grootschalige impact projecten de wereld verbeteren. CEO van The Planet Calls Leslie Maliepaard: “We kijken ernaar uit om samen te werken met Groningen Seaports en gezamenlijke oplossingen te vinden die snel omgezet kunnen worden in een Plastic Revolutie. Een revolutie waar we echte vernieuwingen vinden in het gebruik van plastics, dat ertoe leidt dat we plastic afval vermijden en een gesloten kringloop op dat gebied creëren.”

De samenwerking met The Planet Calls past dan ook perfect in de toekomstvisie die CEO Cas König heeft met het havenbedrijf. “De ambitie van The Planet Calls om samen met Europese partners een duurzamere wereld te realiseren en bij te dragen aan de oplossing van dit wereldprobleem sluiten naadloos aan bij die van ons. Wij zijn dan ook enorm enthousiast over onze samenwerking met The Planet Calls en denken dat onze ambities elkaar versterken”.

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwsbrief 02 2024

Nieuwsbrief 02 2024

Onze Nieuwsbrief nummer 02 is verschenen. In deze nieuwsbrief veel nieuws van onze leden over nieuwe producten, nieuwe ontwikkelingen en leuke acitiviteiten. U kunt de nieuwsbrief via deze link lezen.    

Lees meer
Nieuws van Groningen Seaports

Nieuws van Groningen Seaports

Het havengebied van Delfzijl is voor bedrijven volop in trek. Door bloeiende bedrijvigheid zijn er veel bouwactiviteiten in de haven: van volledig recyclebaar en plantaardig plastic, naar waterzuiveringsinstallaties voor industrie om drinkwater te besparen. Lees over...

Lees meer
First production power cores TKF in Eemshaven

First production power cores TKF in Eemshaven

News from Eemshaven! Our team has achieved a major milestone with regard to the commissioning of our new cable factory. We successfully produced the three power cores for our type test cable, provided with our unique welded aluminum screen and PE outer sheath. Our new...

Lees meer