Groningen Seaports steunt Voedselbank Eemsdelta en Het Hogeland

21 dec 2020Nieuws

Groningen Seaports heeft een bedrag van 7.500 euro gedoneerd aan de voedselbanken in de nieuwe gemeente Eemsdelta en Het Hogeland. De voedselbanken kunnen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen dit jaar geen grote inzamelingsactie houden en vragen daarom deze keer om (extra) financiële steun aan bedrijven en particulieren. Aan die oproep geeft Groningen Seaports graag gehoor.

“Normaal gesproken houden de voedselbanken deze maand een grote inzamelingsactie in de supermarkten in Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Het Hogeland. Het schrappen van de actie betekent dus nogal wat voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Daarom doneren wij graag een bedrag aan de voedselbanken in onze gemeentes, zodat zij producten bij supermarkten kunnen kopen voor hun cliënten”, zegt CEO Cas König van Groningen Seaports. Door deze gift kunnen de voedselbanken tenminste 150 gezinnen een leuke kerst bezorgen.

De voedselbanken doen een beroep op meer bedrijven en particulieren om een donatie te doen. “Met de inlevering van de producten in de decemberactie konden we normaal gesproken meer dan een half jaar onze cliënten van een voedselpakket voorzien. We vinden het nu onverantwoord om onze vrijwilligers bloot te stellen aan mogelijke besmettingen met het virus en daarom vragen wij deze keer een financiële bijdrage”, aldus voorzitter Marian Scharft van de Voedselbank Eemsdelta.

De Voedselbank Het Hogeland in Winsum merkt al dat er veel gevolg wordt gegeven aan de oproep om te doneren – en vaak ook in voedsel, zoals tot dusverre van heel veel mensen samen ongeveer 6.000 kilo appels en peren en 1.000 kilo uien van een teler in de buurt.

Meer informatie: https://www.voedselbankeemsdelta.nl/ en https://www.voedselbankhethogeland.nl/.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer