Grootste offshore windpark van Nederland officieel in gebruik genomen

8 mei 2017Nieuws

Met de opening van Windpark Gemini in Eemshaven maandagmiddag is een van de grootste windparken ter wereld in gebruik genomen. Het windpark ligt in het Nederlandse deel van de Noordzee, 85 kilometer uit de kust van Schiermonnikoog. De 150 windmolens in de Noordzee wekken samen genoeg stroom op voor 785.000 huishoudens.

Gemini is met het opgestelde vermogen van 600 megawatt het grootste Nederlandse windpark op zee. Hier mee verdrievoudigt Nederland officieel de hoeveelheid stroom van windparken op zee. De aanleg van het park heeft 2,8 miljard euro gekost.

 
CO2-reductie

Met de ingebruikname van het windpark, dat al enkele weken operationeel is, zorgt voor een CO2-reductie van 1250 miljoen kilo.

Bij de officiële opening in de Eemshaven waren de bestuursvoorzitters van de vier aandeelhouders Siemens, Northland Power, Van Oord en HVC aanwezig.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer