Gym Xtra Fit wint finale EBG Pitch – Recreatie & Toerisme

22 feb 2018Nieuws

Lydia van Oosten is met haar idee de winnaar van het pitchevent EBG Pitch – Recreatie & Toerisme, dat woensdagmiddag werd gehouden bij De Diek’n in Zeerijp. De jury, bestaande uit Tessa aan de Stegge (o.a. eigenaar tessaaandestegge.com), Wouter Olland (eigenaar van Olland Marketing Solutions) en Marco Smit (bestuurder EBG) kende € 5.000 toe aan het initiatief van Lydia van Oosten die met haar outdoor sportfaciliteit aan het Schildmeer de nadruk legt op sporten in groepsverband, onder deskundige begeleiding.

Het publiek verdeelde € 15.000 over de drie deelnemers. Van Oosten ging uiteindelijk naar huis met € 11.924. EBG Pitch wordt georganiseerd door de Economic Board Groningen, die € 20.000 prijzengeld beschikbaar stelt.

Finalisten

Tijdens de selectiedag op 5 februari zijn uit 19 gastvrije initiatieven de drie beste pitchers geselecteerd die in de finale hun idee hebben gepitcht: Lydia van Oosten start sportaccommodatie Gym Xtra Fit aan het Schildmeer voor indoor en outdoor sporten, Ard Boer en Gijs van Veldhuizen ontwikkelen een online platform om het bezoeken van Gronings erfgoed toegankelijker te maken en Sigrid Heeres van de Herberg van Ede wil deze herberg ontwikkelen tot pleisterplaats van Noord-Groningen. Lydia van Oosten won tijdens de finale € 11.924, Sigrid Heeres € 4.516 en het idee GoedErf kreeg € 3.560 toebedeeld door het publiek.

Lancering Groningste van Groningen

Tijdens het juryberaad werd het ‘Groningste van Groningen’ gelanceerd, een online platform waar het voor toeristen mogelijk is om direct een arrangement samen te stellen bij verschillende toeristische ondernemers uit de regio. Via het toeristische platform (www.visitgroningen.com/groningste-van-groningen) brengen een groot aantal Noord-Groningse vrijetijdsondernemers, Marketing Groningen en Economic Board Groningen samen de regio extra onder de aandacht.

EBG helpt ondernemers

Economic Board Groningen heeft de EBG Pitch en de geldprijs in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Ook met de ondernemers die afvielen tijdens de selectiedag wordt nauw contact gehouden om ze daar waar mogelijk verder te helpen en ondersteuning te bieden.

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer