Handen wassen en temperaturen op cruiseschip dat Eemshaven aandoet

18 mrt 2020Nieuws

Cruiseschip Iona arriveert donderdagavond in de Eemshaven. Scheepsbouwer Meyer heeft hygiëne maatregelen genomen om het coronavirus te weren.

De Iona, in opdracht van de Britse reder P&O op de Meyer Werft in Papenburg gebouwd, is het jubileumschip van Meyer. Het gaat om het vijftigste cruiseschip dat sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw op de familiewerf is gebouwd.

Maar de tocht over de rivier de Eems naar de Eemshaven is geen feestelijke. Vanwege het corona-virus heeft Meyer tal van voorzorgsmaatregelen afgekondigd.

Alle medewerkers die woensdag aan boord gaan moeten zich laten temperaturen. Ook worden minder mensen toegelaten en op het schip zelf geldt het advies niet in grote groepen bij elkaar te blijven. Dat houdt in dat eten aan boord op verschillende tijdstippen wordt geserveerd.

Een persoon besmet met coronavirus

Op de werf zelf gelden ook al strenge hygiëne maatregelen. Want, op de werf zijn dagelijks circa 8000 mensen aanwezig. Zondagavond is een van de medewerkers positief getest. ,,Gelukkig maakt deze persoon het naar omstandigheden goed”, weet woordvoerder Peter Hackmann.

Cruiseschip Iona vertrekt woensdagavond omstreeks zes uur uit de haven van Papenburg, bij de Meyer Werft. Hackmann hoopt dat er weinig mensen komen kijken. Veelal staan er honderden tot duizenden mensen langs de Eems om naar een cruiseschip te kijken. ,,Ik hoop dat de mensen verstandig zijn en thuisblijven. En als er toch veel mensen komen kijken, ga niet op een kluitje staan.”

Als de weersomstandigheden het toelaten en de reis over de Eems zo verloopt als gedacht, dan komt het schip donderdagavond laat aan in de Eemshaven. Of en hoeveel mensen er in de Noord-Groningse haven aan boord stappen is niet bekend. Duidelijk is wel dat het cruiseschip wordt afgewerkt in de Noord-Duitse havenstad Bremerhaven. Het cruiseschip biedt plaats aan 5.206 passagiers. De doop van het schip staat voor juli gepland.

Op dit moment werkt Meyer aan twee cruiseschepen die nog dit jaar afgeleverd worden. Tot eind 2023 moet Meyer nog acht cruiseschepen bouwen.

Bron: Noorderkrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer