Havendagen schuiven door naar 2022

19 mei 2020Nieuws

Havendagen Delfzijl en het gratis muziekfestival Deltapop gaan dit jaar niet door. Beide evenementen hadden in het eerste weekend van september zullen plaatsvinden. Door de coronacrisis is dat niet haalbaar.

Stichting Havendagen Delfzijl heeft het besluit met pijn in het hart moeten nemen. “Onze evenementen leunen zwaar op de bijdragen van bedrijven uit Delfzijl en de regio. Veel van deze bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om de coronacrisis het hoofd te bieden. Een verzoek voor een bijdrage is op dit moment volstrekt niet aan de orde. Daarnaast zijn alle evenementen op dit moment verboden. Het is niet zeker in welke mate die maatregel in september is versoepeld. We willen natuurlijk op geen enkele manier dat mensen risico lopen tijdens onze evenementen,” aldus het bestuur. De stichting kijkt wel vooruit. Volgend jaar is er DelfSail, dan zijn er traditioneel geen Havendagen.

De Havendagen Delfzijl worden georganiseerd door Stochting Havendagen Delfzijl.

Sinds 2014 valt ook het populaire muziekfestival Deltapop (voorheen Delfpop) onder de verantwoordelijkheid van de stichting. Havendagen 2020 zou dit jaar voor de zevende keer zijn georganiseerd. De eerste editie in 2013 was een succes en trok meteen al 40.000 bezoekers naar havenstad Delfzijl. In de jaren daarna werd dat succes samen met ondernemers werkzaam in de regio Eemsdelta (havens, maritiem, centrum en horeca) en overheden verder uitgebouwd. Het aantal bezoekers steeg naar 60.000. Havendagen Delfzijl en Deltapop leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de positieve beeldvorming van havenstad Delfzijl en de regio. Beter voorzichtig nu, dan spijt achteraf.

We kijken reikhalzend uit naar DelfSail in 2021 en de Havendagen 2022. Blijf gezond.

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer