Havenschapgebouw van Delfzijl in beeld als hotel

7 apr 2016Nieuws

Het voormalig havenschapgebouw in het centrum van Delfzijl wordt in de toekomst mogelijk ‘doorontwikkeld’ tot hotel

 

Shore-stay

Dat blijkt uit de intentie-overeenkomst tussen de gemeente Delfzijl en de beoogde koper Breadstone. Die vastgoedonderneming verbouwt het pand in eerste instantie tot verzamelkantoor, maar heeft bedongen dat ze er een hotel van kan maken als de markt te krap blijkt.

Vooralsnog rekent Breadstone er op dat er de komende jaren grote vraag in de Eemsdelta is naar ‘Shorestay’-kantoren: tijdelijke werkruimte mét slaapgelegenheid voor ‘start-ups’ en bedrijven die een nieuwe vestiging willen openen in de regio.

Het pand was ook in beeld als wisselwoning voor bewoners van de naburige Vennenflat, maar dat blijkt niet nodig. De flat wordt gesloopt in verband met de aardbevingsproblematiek. Volgens de gemeente is echter iedereen die moet verhuizen, inmiddels verzekerd van vervangende woonruimte.

Toeleggen

In mei begint de nieuwe eigenaar met verbouwen, zodra de huidige huurders Stichting Welzijn Delfzijl en scholenkoepel Noordkwartier zijn verhuisd naar respectievelijk de Brede School Noord en het voormalige PostNL-kantoor in Appingedam.

De gemeente Delfzijl legt 477.500 euro toe op de verkoop, blijkt uit het collegevoorstel waarover de gemeenteraad zich donderdag buigt. Het pand heeft een boekwaarde van 660.500 euro – inclusief de ondergrond. De huidige marktwaarde wordt echter getaxeerd op 193.000 euro. Dat is ook de prijs die Breadstone betaalt.

Om het het vijf verdieping tellende pand aan de Noordersingel te behouden, stelt het college voor het verschil in een keer af te schrijven. Bij sloop, het meest waarschijnlijke alternatief voor verkoop, zou de gemeente de volle 660.500 euro kunnen afschrijven.

Betrouwbare partner

Breadstone kocht eerder in Delfzijl al het voormalig Centrum Vakopleiding en het Eemsmondgebouw. Het vastgoedbedrijf heeft zich volgens de gemeente bewezen als een betrouwbare partner. De verkoop sluit volgens het college aan op een eerder raadsbesluit om het gemeentelijk vastgoedbezit te stroomlijnen. De deal scheelt de gemeente straks bijna een ton per jaar aan onderhouds- en beheerkosten.

Bron : DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer