Helikopters kunnen mogelijk ook naast Eemshaven landen

12 nov 2015Nieuws

 Groningen Seaports heeft een nieuwe locatie gevonden voor een heliport bij de Emmahaven. Het gaat om een plek aan de noordwestkant, vlak naast de haven.


Omgevingsvisie
Tot nu toe was er alleen sprake van een locatie in de polder boven Uithuizen en Uithuizermeeden. Dat is relatief dichtbij bewoond gebied. Maar doordat het nieuwe provinciebestuur de omgevingsvisie heeft aangepast, komt nu ook de locatie vlakbij de haven in beeld, waar minder bebouwing is.

Windmolens op zee
De landingsplaats voor helikopters is bedoeld als uitvalsbasis voor bedrijven die windmolens op zee bouwen en onderhouden. Het is een belangrijke voorziening voor de Eemshaven, dat zich nadrukkelijk wil profileren als goede vestigingsplaats voor de offshore-windindustrie.

Snel duidelijkheid
Groningen Seaports hoopt voor het einde van het jaar bekend te kunnen maken welke van de twee locaties verder ontwikkeld wordt.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer