Helikopters kunnen mogelijk ook naast Eemshaven landen

12 nov 2015Nieuws

 Groningen Seaports heeft een nieuwe locatie gevonden voor een heliport bij de Emmahaven. Het gaat om een plek aan de noordwestkant, vlak naast de haven.


Omgevingsvisie
Tot nu toe was er alleen sprake van een locatie in de polder boven Uithuizen en Uithuizermeeden. Dat is relatief dichtbij bewoond gebied. Maar doordat het nieuwe provinciebestuur de omgevingsvisie heeft aangepast, komt nu ook de locatie vlakbij de haven in beeld, waar minder bebouwing is.

Windmolens op zee
De landingsplaats voor helikopters is bedoeld als uitvalsbasis voor bedrijven die windmolens op zee bouwen en onderhouden. Het is een belangrijke voorziening voor de Eemshaven, dat zich nadrukkelijk wil profileren als goede vestigingsplaats voor de offshore-windindustrie.

Snel duidelijkheid
Groningen Seaports hoopt voor het einde van het jaar bekend te kunnen maken welke van de twee locaties verder ontwikkeld wordt.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer