Het Zeemanshuis Eemshaven bestaat 20 jaar!

4 jun 2019Nieuws

Dit jaar bestaat het Zeemanshuis 20 jaar! Op 15 juni 2019 wordt dit jubileum met alle vrijwilligers en bestuursleden van de afgelopen 20 jaar herdacht.

Eind 90-er jaren ontstond er door toenemende activiteiten in de Eemshaven de behoefte aan een opvangmogelijkheid voor truckers en zeevarenden. Met name in de weekenden waar chauffeurs en bemanningsleden moest wachten op laden en lossen zag je overal in de haven mensen zonder een echt doel rondlopen.

Een initiatief vanuit de kerken in de regio heeft er voor gezorgd dat in 1999 in een van de loodsen in de Eemshaven een onderkomen werd ingericht. Hier werden zeelieden en truckers in huiselijke sfeer ontvangen. Ondertussen werd gewerkt aan een permanent verblijf. Met steun van kerken en sponsoren, waaronder het ITF en Groningen Seaports werd een stuk grond gevonden en een permanent verblijf gebouwd: het huidig Zeemanshuis, dat in 2004 in gebruik werd genomen.

Op 15 juni wordt het jubileum met bestuursleden en barvrijwilligers, en alle oudgedienden van de afgelopen 20 jaar herdacht en worden de ervaringen uitgewisseld. De feestcommissie voor het jubileum , een afvaardiging van bestuur en barvrijwilligers, bestaande uit Bert Hoekstra, Pieter Dijkstra, Christina Schreuder en Ilsmara Philipa bereiden het programma voor de middag voor. Zie foto met de nieuwe vlag (Ilsmara Philipa ontbreekt).

Het programma op 15 juni begint om 13.00 uur bij het Zeemanshuis. Oud-medewerkers van het Zeemanshuis zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij p.dijkstra@solconmail.nl.

Het belooft een boeiend programma te worden. Met gastsprekers, bbq en muziek!

 

Het Zeemanshuis

Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 45 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder ander TV-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Het Zeemanshuis is in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg. Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks

ca 10.000 bezoekers. Met name de ontwikkelingen in de windenergie stimuleren het aantal bezoekers. Aan het einde van het jaar, met Kerst, wordt alle zeevarenden in de haven een kerstpakketje bezorgd. Ook hieraan dragen bedrijven mee.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer