Heuvelman GSO breidt activiteiten uit in Delfzijl

8 jun 2020Nieuws

Heuvelman GSO heeft een stuk terrein van ruim 6000 m2 van Groningen Seaports gekocht om haar activiteiten uit te breiden. Het gaat om een terrein op het industriegebied Oosterhorn bij het voormalige dorp Heveskes. Heuvelman GSO zocht een nieuwe locatie dichtbij de loskade om het werkproces beter te stroomlijnen. Het investeringsbedrag is 1,3 miljoen euro.

Voor het eind van het jaar verrijst er aan de Schakelweg in Farmsum een op- en overslagfaciliteit van Heuvelman GSO. Geheel passend binnen de groene gedachte van Heuvelman GSO, bestaat een deel van faciliteit uit geüpcycled materiaal uit de regio.

Werkgelegenheid

Het is momenteel al een af- en aanrijden van groene vrachtwagens, want het ophogen van het terrein is begonnen. Binnen enkele maanden staan hier twee loodsen die geschikt zijn voor de op- en overslag. Eén loods is nieuwbouw, de andere loods staat nu nog op het oude Ubbens-terrein in Delfzijl en wordt hergebruikt. De faciliteiten worden multifunctioneel ontworpen. Daardoor zijn ze zowel geschikt voor opslag van algemene bulkgoederen als voor grondstoffen voor de chemische industrie.

Roy Boxmeer, een van twee directeuren van Heuvelman GSO, licht de aankoop toe. “Dit terrein is strategisch perfect gelegen. Heuvelman GSO heeft een eigen overslagkade en logistieke tak. Met deze opslagfaciliteit kunnen wij zo het hele proces van aan- en afvoer, opslag, overslag en transport verzorgen. Daarnaast heeft het positieve gevolgen voor de werkgelegenheid, want er komen vijf extra arbeidsplaatsen bij.”

Ontwikkeling gebied

Ook Groningen Seaports is tevreden met deze ontwikkeling. “Wij zijn vanzelfsprekend erg blij dat Heuvelman GSO ondanks deze onzekere tijden kansen ziet en wil investeren in een nieuwe locatie in Delfzijl. Bovendien is het een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van dit gedeelte van het industriegebied waar al meer initiatieven zijn aangekondigd. De komst van dit bedrijf helpt ons dit terrein verder te ontwikkelen”, zegt CEO Cas König.

Naar verwachting zal Heuvelman GSO de faciliteit eind 2020 in gebruik nemen.

 

Bron: groningen seaports

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer