Honderden nieuwe banen op Chemiepark Delfzijl

31 okt 2015Nieuws

 DELFZIJL – Op en rond het Chemiepark Delfzijl zijn er het afgelopen jaar ruim 600 nieuwe banen bijgekomen. Dat is het gevolg van het rapport 'Chemiecluster op Stoom' van oud-Shell- topman Rein Willems, gericht op de versterking van de chemische industrie in Groningen.
Het plan van aanpak werd opgesteld na de sluiting van aluminiumfabriek Aldel. De angst was dat er door de hoge energieprijzen nog meer bedrijven zouden volgen.

60 miljoen euro
Voor de uitwerking van het actieplan hebben het Rijk en de provincie Groningen 60 miljoen euro uitgetrokken. Daarvan is 40 miljoen bedoeld om bedrijven te versterken. De rest is bestemd voor opleiding en scholing.

Succesvol
De aanpak werpt zijn vruchten af, zegt CDA-gedeputeerde Patrick Brouns. Het afgelopen jaar zijn er 266 directe en 399 indirecte banen bijgekomen.

Het einde is nog niet in zicht. Bedrijven investeren weer in nieuwe producten of uitbreiding van bestaande capaciteit. Daarnaast wordt ingezet op vergroening van het Chemiepark.

Bioraffinage
Brouns denkt aan bioraffinage. Daarbij worden grondstoffen van chemiebedrijven op milieuvriendelijke wijze verwerkt.

Als de plannen doorgaan, loopt Delfzijl wereldwijd voorop en levert dat opnieuw honderden nieuwe banen op.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer