Honderden nieuwe banen op Chemiepark Delfzijl

31 okt 2015Nieuws

 DELFZIJL – Op en rond het Chemiepark Delfzijl zijn er het afgelopen jaar ruim 600 nieuwe banen bijgekomen. Dat is het gevolg van het rapport 'Chemiecluster op Stoom' van oud-Shell- topman Rein Willems, gericht op de versterking van de chemische industrie in Groningen.
Het plan van aanpak werd opgesteld na de sluiting van aluminiumfabriek Aldel. De angst was dat er door de hoge energieprijzen nog meer bedrijven zouden volgen.

60 miljoen euro
Voor de uitwerking van het actieplan hebben het Rijk en de provincie Groningen 60 miljoen euro uitgetrokken. Daarvan is 40 miljoen bedoeld om bedrijven te versterken. De rest is bestemd voor opleiding en scholing.

Succesvol
De aanpak werpt zijn vruchten af, zegt CDA-gedeputeerde Patrick Brouns. Het afgelopen jaar zijn er 266 directe en 399 indirecte banen bijgekomen.

Het einde is nog niet in zicht. Bedrijven investeren weer in nieuwe producten of uitbreiding van bestaande capaciteit. Daarnaast wordt ingezet op vergroening van het Chemiepark.

Bioraffinage
Brouns denkt aan bioraffinage. Daarbij worden grondstoffen van chemiebedrijven op milieuvriendelijke wijze verwerkt.

Als de plannen doorgaan, loopt Delfzijl wereldwijd voorop en levert dat opnieuw honderden nieuwe banen op.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer