Hotel Spoorzicht zoekt personeel

17 mrt 2021Nieuws

‘We moeten eerst open. De centjes zijn op’

De uitbreiding van Hotel Spoorzicht en SPA in Loppersum levert flink wat nieuwe banen op in het dorp.

Hoteleigenaar Cees de Vries is op zoek naar koks, kamer meisjes en -jongens en receptiemedewerkers.

„Voor coronatijd hadden we een team van 24 medewerkers, nu zijn het er 12. We hebben noodgedwongen afscheid moeten nemen van de helft van het team, puur uit lijfsbehoud. Nu komen er 27 nieuwe werknemers bij”, legt eigenaar Cees de Vries uit.

De uitbreiding van het personeelsbestand is nodig omdat het aantal kamers is verdubbeld. „Daardoor hebben we nu meer mensen nodig. Van koks tot ontbijtmedewerkers en schoonmakers.”

Ooit, lang geleden, heette het hotel op steenworp afstand van station Loppersum ‘Logement & Koffiehuys Spoorzicht’. De beroemde architect Oeds de Leeuw Wieland was de allereerste eigenaar van het statige pand, dat in 1887 gebouwd is.

Inmiddels is Hotel Spoorzicht en SPA wel iets meer dan een plek om te slapen en koffie te drinken. Cees de Vries zwaait er sinds 2014 de scepter. Hij is al jaren in de weer met plannen voor een uitbreiding en nu is het einde van die verbouwing in zicht. Telde het hotel eerst 34 kamers, dat zijn er nu meer dan 70.

In het monumentale pand, waar bekende Nederlanders als Eva Jinek en Jeroen Pauw een nachtje verbleven, zijn vijf nieuwe suites gerealiseerd en twaalf appartementen. Ze hebben allemaal een eigen keuken, voor een wat langer verblijf.

Naast het hotel is een nieuw restaurant gebouwd, er is een bar en lounge bijgekomen en meerdere zalen en terrassen. In het naastgelegen oude raadhuis zit sinds twee jaar een spa met een zwembad, een Turks stoombad, bubbelbad en tien appartementen waar gasten langer kunnen verblijven.

„Elke dag komen we een stukje dichterbij de opening in juni”, zegt De Vries. De verbouwing is vlotter gegaan dan twee jaar geleden werd gedacht. Door de lockdown moest het hotel dicht, waardoor de werkzaamheden in het oude gedeelte eerder van start konden.

„We hebben wel wat dingen veranderd in het plan. Zo wilden we de dwarsschuur eerst slopen, maar die laten we nu toch staan”, legt De Vries uit. „De verbouwing en versterking van die dwarsschuur doen we wel pas later. We moeten eerst open. De centjes zijn op.”

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer