Initiatiefnemer windpark wil toestemming via het Rijk

10 sep 2015Nieuws

EEMSHAVEN-WEST – Plannen voor een nieuw windpark op de locatie Eemshaven-west moeten vallen onder de Rijkscoördinatieregeling. Eén van de initiatiefnemers van het park heeft zich hiervoor gemeld bij het Ministerie van Economische Zaken.

Wanneer een project van nationaal belang is, kan het ministerie worden gevraagd een coördinerende rol te spelen.

In Eemshaven-west willen meerdere ontwikkelaars aan de slag. Gezamenlijk zijn de plannen groter dan 100 megawatt, aanleiding voor één van hen om het plan aan te melden bij het ministerie.

Geschikt
Provinciale Staten wees het westen van de Eemshaven in januari 2014 aan als geschikt gebied voor windmolens. Verantwoordelijk gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks) ziet dan ook weinig bezwaar in het voornemen van de ontwikkelaar.

'Het is een hele andere omgeving dan bij Meeden. Bovendien is er in de gemeente Eemsmond draagvlak voor grootschalige windparken.' 

Bron: RTV Noord 

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer