Jarig SBE in het zonnetje gezet

28 jan 2016Nieuws

Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond en Directeur Harm Post van Groningen Seaports hebben afgelopen woensdag de Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta in het zonnetje gezet. De werkgeversorganisatie bestaat 40 jaar en heeft in deze periode eraan bijgedragen dat de industrie in de regio Eemsdelta nu het meest duurzaam van heel Nederland is.

Cor Zijderveld en Frans Alting van SBE werden woensdag op kantoor verrast door Burgemeester Marijke van Beek en Harm Post. Namens bureau EemsdeltaEZ en Groningen Seaports feliciteerden zij beiden met het 40-jarig bestaan van de vereniging. En bij felicitaties horen cadeaus. Ter ere van het jubileum kreeg SBE daarom twee prachtige ingelijste luchtfoto’s overhandigd. Beide luchtfoto’s zijn gemaakt door fotograaf Koos Boertjens en geven een goede indruk van de industrie in Delfzijl en de Eemshaven.

Burgemeester Van Beek en Post prezen vooral de wijze waarop SBE als roerganger de ontwikkeling van de biobased economy in de regio tot stand heeft gebracht. De vereniging loopt voorop als het gaat om de verduurzaming en vergroening van de bedrijvigheid in het gebied. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat de industrie in de regio Eemsdelta het meest duurzaam is van het hele land. De werkgeversorganisatie vertegenwoordigt in de regio ongeveer 100 bedrijven in de sectoren industrie, energie, havens en logistiek en in de zakelijke en industriële dienstverlening.

Bron: Eemsdelta.nl

 

 

Meer nieuws in deze categorie